contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

OPINIE. Între două discriminări, o alegi pe cea mai avantajoasă

Dacă trăiesc într-o societate care se declară 99% creştină de ce oamenilor ei li se pare normal să mintă, să înşele, să corupă şi să fie corupţi în ideea lui lasăcămădescurc, a lui lasăcămergeşi aşa?

Dacă trăiesc într-o ţară de creştini şi nu cretini, care sunt şi practicanţi fervenţi închinându-se când la apă (sfinţită, cum altfel?), la copaci cu scorburi în forme de chipuri de isuşi şi de sfinţi, cum se face că nici o răutate, nici o dezbinare, nici o suferinţă nu ţi-e scutită pentru că deh, mereu ai o capră şi mereu eşti vecinul cuiva?

Dacă trăiesc într-o ţară în care pot visa, spera, deveni, cum se face că visează, speră şi devin doar neamurile şi copii foştilor comunişti şi securişti, ori cei care nici nu şi-au şters caşul de la gură dar cu tupeu, dau lecţii de vieţuire când n-au trăit o zi pe picioarele lor cu adevărat?

Dacă trăiesc într-o ţară de oameni întregi la cap şi responsabili, mândri că sunt români, cum se face că îşi ucid fii şi fiicele din iresponsabilitate şi corupţie, mizând pe faptul că vor muri mereu copii tăi, copii mei, copii altora pentru că fii şi fiicele lor se distrează în Monaco şi în alte locuri unde nimeni nu-şi permite să negocieze mita pe viaţa mea şi a ta ca în România cea creştină şi dreaptă de care să fii mândru, frate!?

Dacă România e o ţară de creştini, cum de nu are o comunitate, una care să iubească valorile? Nu, românii nu iubesc valorile. Le ucid de îndată ce se ridică printre ei, ori măcar încearcă pentru că dacă nu le-ar extermina rapid, ar trebui să se schimbe, să facă altceva şi nu vor. Românii n-au voit niciodată schimbarea. Lor le e bine călduţ şi dacă pute. Cei care au vrut altceva, cei cărora nu le-a fost bine cu mirosul sub nas, care au vrut fie gheaţă, fie viaţă nu mai sunt în România. Au plecat. Sau vor pleca.

Dacă România e o ţară cum se face că s-a aruncat cu pietre în toţi cei care au definit complacerea ca fiind crimă şi niciodată nimeni n-a plecat urechea la vorbele lor ca să le analizeze şi să îndrăznească schimbarea în sine, în primul rând?

Dacă România e o ţară de care să fii mândru cum se face că sunteţi mereu mândri de cei care nu mai sunt printre voi? Cum se face că puteţi fi mândri doar de cei pe care i-au recunoscut străinii? Ce fel de oameni sunt cei care văd doar după ce alţii apreciază şi care nu fac niciodată loc valorilor şi nu le recunosc niciodată cât timp sunt acolo, lângă ei? Ce fel de naţiune e aia care-şi trimite ce are mai bun în exil ca apoi să se dea cu cărămizile de piept că exilaţii sunt vârfurile ţărilor care i-au adoptat, niciodată ai ţării care i-a născut?

România mea o port doar în suflet şi în cuvintele mele. Adevărata Românie e în lumea largă, nu între graniţele care definesc România ca spaţiu geografic.

Lacrima Andreica

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia