contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

OPINIE. Gâscanul Osvaldo și jurnaliștii mascotă

OPINIE. Gâscanul Osvaldo și jurnaliștii mascotă Foto: iltirreno.gelocal.it

O foaie îşi instrumentează un material. Sperau ei de senzaţie. Şi face senzaţie la românii din România, care au impresia că ştiu despre diaspora tot. Nu îi condamn. Multă vreme şi eu am zis ca ei. Multe sunt adevărate, dar şi foarte multe altele sunt invenţiile occidentalilor, invenţii cu program. Au nevoie de un ţap ispăşitor, că evrei nu au destui cât să mai dea vina pe ei pentru prostiile pe care şi le fac cu succes şi lor, şi altora.

Revenind. Cazul e aşa: Il Tirreno face un material de toată jena, material preluat şi de Gazeta Românească în care se spune că o româncă a l-a furat pe gâscanul Osvald cu scopul clar să îl mănânce. Cetăţenii s-ar fi sesizat, garda animalelor la fel şi l-au scăpat pe Osvald.

Ce mai zice materialul şi arată şi video? Nu se poate dovedi nicicum că femeia era româncă. Nu o vezi, nu e legitimată. Nu se poate dovedi că Osvaldo urma să fie pus la fiert. Garda, urmată fidel de Il Tirreno, - de unde şi mirosul putred de făcătură mediatică din lipsă de materiale - bate la uşa femeii şi îl cere pe Osvaldo anunţând-o că a făcut o ilegalitate. Femeia, speriată, aduce gâscanul la uşă. Nimeni n-a văzut oala, cuţitul, nimic. Bonus, femeia zice pe înregistrare că l-a luat să-i dea să mănânce, să aibă grijă de el, în timp ce în material scrie că atunci când îi era foame, pentru că oamenii nu îl hrăneau regulat, gâscanul bătea prin ferestre să capete firimituri. Deci, nu era vreo mascotă cum s-ar încerca a se zice şi nici comunitatea nu îi purta cu adevărat de grijă mai mult decât ţaţele de Bucureşti poartă de grijă maidanezilor.

În plus, "jurnaliştii" şi verzii o ţin langa, că femeia a furat găscanul cu poşeta. Când te uiţi la înregistrările video, nu poţi să nu te întrebi cum dracu a intrat în poşetă la cât de mare e? Poate în geamantan, dar sigur femeia nu umblă cu geamantanul pe umăr.

Verzii şi "jurnaliştii" o mai fac lată o dată când zic că era mascotă. De cartier. O oarecare Francesca Petrucci, ale carei cărti le vinde IBS cu 2-3 euro, la preţ mai mare fiind cataloagele expoziţiilor pe care le-a făcut în comun cu alţi autori, a scris o carte, despre un delfin din Arno, în care, unul dintre personaje e un gâscan. Vezi-doamne, localnicii l-ar fi botezat pe gânsacul vagabond după personajul cu pricina, dar nu se stie precis când, dat fiind faptul că, autoarea abia acum îşi lansează cartea în care apare gânsacul cu pricina ca personaj. Făcătură pe toate liniile.

De ce? Pe de o parte, din lipsă de subiecte. Românii, făcuţi criminalii Europei în ultimii 20 de ani, vând încă. Bonus, despre migranţi, indiferent cât violează, fură, transformă Italia într-un mare WC-u public, nu pot scrie. Ştiţi voi, sunt lumea a treia, ca să citez o prietenă, deci să-i lăsăm să fie în continuare. Bonus, au ordin să scrie promigranţi. Aşa cum Digi ne livrează zilnic meniu cu minunaţii migranţi, ce sărmani (cu 10.000 de euro la ei să dea cărăuşilor per presoana), cu integrare perfectă (devenit avocat promigraţie în România, ca să-şi aranjeze fraţii) etc, la fel şi media italiană e arondată. Există o politică anti-români pe care autorităţile române n-au împiedicat-o vreodată, ba dimpotrivă, aş zice o încurajează prin tăcere şi neimplicare. Şi lista ar putea continua.

Ce voiam pen'ca să vă zic? În primul rând, vă rog eu, înainte să daţi share, verficaţi ştirea. Dacă nu puteţi face asta din varii motive, nu daţi share. Citiţi cu mintea la voi şi cu întrebări vii în minte. Naivitatea nu e o scuză. Mai ales când ai o comunitate mare de oameni care te citesc/urmăresc, fii, te rog, responsabil!

În rest, să ne fie ziua bună. Cât mai bună.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia