contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

România a ajuns cea mai bogată țară din Est. Românii, mai bogați decât ungurii

România a ajuns cea mai bogată țară din această zonă a Europei, potrivit analiştilor grupului financiar Credit Suisse, citaţi de site-ul Bussines Review.

Aceştia arată că România a depășit, pentru prima dată în istorie Ungaria, principalul competitor din zonă şi este peste țări precum Bulgaria, Serbia sau Republica Moldova.

Astfel, anul acesta venitul pe cap de locuitor în România este estimat la 42.282 USD, față de 41.118 USD în Ungaria, 30.224 USD în Bulgaria, 19.582 USD în Serbia, 5.204 USD în Ucraina și 3.837 USD în Moldova, indică raportul "Global Wealth 2018" al Credit Suisse.

Cu toate acestea, românii rămân mult mai săraci decât alţi europeni precum britanicii (314.842 USD per cap de locuitor), francezii (281.339 USD), germanii (250.856 USD), polonezii (53.511 USD ) sau cehii (62.340 USD).

Conform aceluiaşi raport, în anul 2000, venitul pe cap de locuitor în România era de numai 3.300 USD, mult mai mică decât în Ungaria (11.882 USD) sau chiar în Georgia (4.494 USD).

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia