contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Reportaj Observator. Străinii iubesc România şi peste 100.000 se simt acolo ca acasă

România este ţara salariilor mari şi a visurilor îndeplinite. Aşa este văzută de peste o sută de mii de străini care au rezidenţă la noi. Au venit din alte ţări pentru a se realiza ca informaticieni, bucătari şi chiar profesori. Odată ce au trăit româneşte, nu vor să mai plece de aici. Iată de ce.

"Bună, mă numesc Harvis Padron. Sunt din Havana, Cuba şi locuiesc în România de aproape 10 ani." Introducerea este în spaniolă. Poveştile ni le spune însă în limba română pe care a învăţat-o perfect. Prima relatare este despre mâncare: "Cum să pui acest lucru, smântâna, în ciorbă, aşa ceva, incredibil. Cum să mănânci slănină cu ceapă?"

Harvis cântă în orchestra lui Horia Brenciu. Dar face şi partea de producţie. Când a venit prima dată în România, ştia doar trei personaje de la noi: "Ceauşescu, Gabriela Szabo, foarte cunoscută în Cuba, şi Dracula."

Între timp, a ajuns să cunoască toată România, pe care n-ar mai părăsi-o. Iubeşte ţara asta şi a învăţat să treacă cu zâmbetul pe buze peste lucrurile rele.

Harvis este doar unul din miile de străini care au găsit succesul la noi.

(Citeşte tot articolul)

 

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia