REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu publicaţia noastră. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

România devansează Italia la creștere economică

România devansează Italia la creștere economică Sursa grafic: La Stampa

Comisia Europeană a revizuit estimările de creștere economică a țărilor membre UE 27 și a declarat o creștere medie de 2,5% a Produsului Intern Brut (PIB). În această optică, Bruxelles trimite un semnal pozitiv de creștere, dar atrage atenția că sectorul bancar este încă în criză, ceea ce frânează dezvoltarea și, mai mult, pune în pericol evoluția ulterioară, după ce Bancă Centrală își va modera sprijinul actualmente în act.

România, cu o creștere estimată la 4,5%, se plasează între primele cinci țări ale UE care au o creștere de peste 4%, alături de Irlanda, Malta, Polonia și Slovenia. În același timp, Italia se plasează pe penultima poziție a clasamentului, cu 1,5% crește a PIB-ului, alături de Marea Britanie, 1,4% și Belgia, 1,8%. În cazul Marii Britanii, creșterea este blocată de incertitudinile legate de Brexit.

Indiferent cine va câștiga alegerile parlamentare italiene, luna viitoare, de la Bruxelles sosește un îndemn la consecvență și moderație, cu evitarea "relansărilor econimice în deficit". Cu alte cuvinte, promisiunile politice populiste, care prevăd o îndatorare a țării cu speranța unui viitor mai bun ar trebui evitate, conform Comisiei Europene.

Dincolo de toate aceste aspecte, semnalul de creștere economică generală și de ieșire din criză inițiată în 2008, este confirmat și de faptul că monitorizarea economiilor țărilor membre a reluat cadență semestrala, abandonând-o pe cea la patru luni, impusă din 2011.

Cristian Gaiţă

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi