REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

Referendum în Bulgaria. Trei județe doresc ALIPIREA la România

Harta Europei ar putea suferi schimbări importante în următorii ani. Mişcarea separatiştilor catalani de a se "rupe" de Spania a avut, se pare, un efect de domino pe întreg blocul continental.

Dacă la mijlocul lunii octombrie, italienii din regiunile Lombardia şi Veneto au organizat un referendum în care au votat pentru o autonomie sporită faţă de guvernul de la Roma, odată cu noul an frământarile teritoriale s-au extins şi în estul Europei.

Ieri, în România, reprezentanţii UDMR au început războiul cu statul român cerând autonomia teritorială pentru Ţinutul Secuiesc şi un statut administrativ special pentru regiunea Partium, iar mai la sud, locuitorii din județele Vidin, Vratsa și Montana vor fi chemaţi la un referendum pentru a fi întrebați dacă doresc desprinderea de Bulgaria şi alipirea la România.

Organizatorul protestului şi al strângerii de semnături pentru organizarea referendumului din Bulgaria, Boris Kamenov, a declarat pentru canalul de televiziune NOVA că motivele acestei iniţiative sunt corupţia şi sărăcia.

''Sistemul lor judiciar este mai democratic şi mai reformat'', a afirmat el, în timp ce un alt 'separatist' a spus că susţine iniţiativa întrucât în nord-vestul Bulgariei nu există locuri de muncă disponibile. "Muncim în Kozlodui, Plovdiv şi în alte oraşe şi nu există nimic aici'', a declarat el pentru postul de televiziune citat.

Iniţiatorul mişcării pentru independenţă a adăugat că numai după ce zona din nord-vestul Bulgariei ar obţine independenţa ar urma să fie prezentată României o propunere de anexare.

În legătură cu o eventuală similitudine între regiunile bulgare Montana, Vidin şi Vraţa, pe de o parte, şi regiunea catalană din Spania, Boris Kamenov a replicat că nord-vestul Bulgariei are nevoie de "un bărbat ca Puigdemont".

 

 

Rate this item
(0 votes)

Publicitate

orange.ro

Publicitate

provident.ro%20

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Opinie | Bogdan Hofbauer

De unde vine Ziua Păcălelilor pe 1 aprilie?

Ai făcut atâtea păcăleli de 1 aprilie, ai fost păcălit și tu de atâtea ori, dar fii sincer: știi de…

    GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
     Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
     Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
     R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
       Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi