contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

Avocat diaspora

 

Referendum în Bulgaria. Trei județe doresc ALIPIREA la România

Harta Europei ar putea suferi schimbări importante în următorii ani. Mişcarea separatiştilor catalani de a se "rupe" de Spania a avut, se pare, un efect de domino pe întreg blocul continental.

Dacă la mijlocul lunii octombrie, italienii din regiunile Lombardia şi Veneto au organizat un referendum în care au votat pentru o autonomie sporită faţă de guvernul de la Roma, odată cu noul an frământarile teritoriale s-au extins şi în estul Europei.

Ieri, în România, reprezentanţii UDMR au început războiul cu statul român cerând autonomia teritorială pentru Ţinutul Secuiesc şi un statut administrativ special pentru regiunea Partium, iar mai la sud, locuitorii din județele Vidin, Vratsa și Montana vor fi chemaţi la un referendum pentru a fi întrebați dacă doresc desprinderea de Bulgaria şi alipirea la România.

Organizatorul protestului şi al strângerii de semnături pentru organizarea referendumului din Bulgaria, Boris Kamenov, a declarat pentru canalul de televiziune NOVA că motivele acestei iniţiative sunt corupţia şi sărăcia.

''Sistemul lor judiciar este mai democratic şi mai reformat'', a afirmat el, în timp ce un alt 'separatist' a spus că susţine iniţiativa întrucât în nord-vestul Bulgariei nu există locuri de muncă disponibile. "Muncim în Kozlodui, Plovdiv şi în alte oraşe şi nu există nimic aici'', a declarat el pentru postul de televiziune citat.

Iniţiatorul mişcării pentru independenţă a adăugat că numai după ce zona din nord-vestul Bulgariei ar obţine independenţa ar urma să fie prezentată României o propunere de anexare.

În legătură cu o eventuală similitudine între regiunile bulgare Montana, Vidin şi Vraţa, pe de o parte, şi regiunea catalană din Spania, Boris Kamenov a replicat că nord-vestul Bulgariei are nevoie de "un bărbat ca Puigdemont".

 

 

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia