REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

Compania Monsson angajează peste 200 de ingineri români pentru Germania și Italia

Compania Monsson Operation, membră a grupului Monsson, care se ocupă cu operarea, mentenanţa şi service-ul turbinelor eoliene în Europa, Africa, America şi Noua Zeelandă anunță că va angaja 200 de tehnicieni şi ingineri români până la sfârşitul acestui an, pe care îi va forma la centrul său din Constanța, iar ulterior vor fi trimiși să lucreze în parcurille eoliene ale companiei din țară și din străinătate.

“Odată cu dezvoltarea activităţii la nivel internaţional, necesitatea angajării de forţă de muncă specializată a crescut. Astfel, Monsson şi-a facut propriul centru de instruire şi pregătire a personalului specializat, centru care funţionează în Constanţa şi coordonează activitatea de training şi pregatire profesională a peste 750 de tehnicieni anual”, afirmă Sebastian Enache, director de dezvoltare la Monsson Operation, într-un comunicat.

După o investiţie de peste 2 milioane euro într-un centru de pregătire unic în Sud-Estul Europei, centrul RESS – Renewable Energy School of Skills poate forma tehnicieni de mentenanţă turbine eoliene, tehnicieni instalare turbine eoliene, operatori instalaţii electrice adecvate centralelor eoliene cât şi multe alte aptitudini şi competenţe necesare.

”Având un necesar propriu mare pentru angajare, Monsson şi-a propus ca până la finalul anului să angajeze personal specializat, cu sau fără experienţă, pentru lucrările deja contractate pentru următorii trei ani”, arată comunicatul.

Astfel, Monsson va lansa în curând o campanie masivă de angajare prin care şi-a propus sa selecteze peste 200 de tehnicieni pentru proiectele sale din Germania, Italia, Grecia şi Brazilia, tehnicieni pe care să-i specializeze şi formeze cu compenţele necesare.

“Deoarece nu vom găsi numai personal specializat în piaţa muncii, ne-am asumat noi pregătirea lor tehnică, prin centrul de pregătire din Constanţa. Vom iniţia o campanie de recrutare la nivel naţional pentru a găsi tineri, cunoscători ai limbii engleze, cu vârste cuprinse între 22 şi 30 de ani şi dornici să înveţe o meserie nouă”, spune Enache.

În Constanța se află peste 70% din capacitatea de eoliene instalată în România şi majoritatea tehnicienilor existenţi la momentul actual în industrie au făcut reconversie profesională dintr-o altă meserie extrem de răspândită în zonă, respectiv din cea de navigator.

Monsson s-a concentrat pe energie din surse regenerabile încă din anul 2004 și a devenit în timp un important jucător în lume, cu peste 2,4 GW de proiecte în portofoliul său. Având peste 350 de angajați de specialitate, Monsson oferă servicii dedicate fermelor eoliene care cuprind dezvoltare, construcție, operare, întreținere, service, mentenanță şi comercializare de energie electrică.

Monsson Operation are mai multe birouri operative în Suedia, Irlanda, Qatar, Polonia, Germania, SUA şi Africa de Sud.

Monsson Group a dezvoltat cel mai mare parc eolian onshore din Europa, de 600 MW, vândut grupului CEZ.

În acest moment, Monsson Group este lider pe piaţa de service şi mentenanţă pentru turbine eoliene din România.

Rate this item
(0 votes)

Publicitate

orange.ro

Publicitate

provident.ro%20

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Opinie | Bogdan Hofbauer

De unde vine Ziua Păcălelilor pe 1 aprilie?

Ai făcut atâtea păcăleli de 1 aprilie, ai fost păcălit și tu de atâtea ori, dar fii sincer: știi de…

    GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
     Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
     Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
     R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
       Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi