contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Primarii ar putea angaja consilieri personali pentru relaţia cu diaspora

Primarii vor putea angaja consilieri personali pentru relaţia cu diaspora, au propus, într-o iniţiativă legislativă, 23 de deputaţi şi senatori ai PNL, PSD şi neafiliaţi, transmite Agerpres.

Proiectul prevede că primarii comunelor, oraşelor, municipiilor reşedinţă de judeţ, primarul Bucureştiului, precum şi fiecare dintre primarii de sector vor putea angaja, în limita numărului maxim de posturi aprobate, câte un consilier personal în relaţia cu diaspora.

Iniţiatorii arată, în expunerea de motive, că prin această iniţiativă se urmăreşte realizarea "unei legături extrem de strânse între românii de pretutindeni şi România''.

"Unul dintre elementele cele mai importante care pot favoriza o astfel de legătură este implicarea românilor din diaspora în dezbaterile politice privind viitorul ţării noastre, dar şi în procesul politicii de administraţie locală. Prin adoptarea acestei propuneri se poate evidenţia şi pune în valoare atât ingeniozitatea, cât şi creativitatea românească, beneficiind cu toţii de transferul de idei şi de proiecte în ambele direcţii, din străinătate către România şi invers", argumentează iniţiatorii.

Iniţiativa legislativă se află în dezbatere la Camera Deputaţilor.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia