contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Trădaţi de americani. Ambasador SUA: "Moldova nu este România!" Proteste la Bucureşti şi Chişinău

SUA nu doreşte unirea Moldovei cu România. Cel puţin asta reiese din declaraţiile lui James Pettit, Ambasadorul Statelor Unite la Chişinău, făcute cu ocazia împlinirii a 25 de la Independenţa Republicii Moldova faţă de Moscova.

„Moldova nu este România, Moldova îşi are propria sa istorie şi propriile sale provocări, printre care este faptul ca Moldova este o ţară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite şi desigur, mai este şi problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul Republicii Moldova.

Alăturarea României de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau pentru orice alt motiv, nu este o alegere practică şi nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici în Moldova.

Este regretabil ca atât de multi cetăţeni au plecat din Moldova de la independenţa ei, nereuşind să găsească un loc de muncă sau să vadă un viitor pentru ei aici. Cred că este foarte important să se încerce să se facă lucrurile mai bine aici, pentru ca cel puţin o parte din cei plecaţi să fie atraşi înapoi pentru a contribui", a declarat ambasadorul James Pettit pentru postul naţional moldovenesc de televiziune.

Declaraţiile lui Pettit au stârnit numeroase reacţii atât la Bucureşti, cât şi la Chişinău. Platforma Unionistă Acțiunea 2012 a organizat azi o acțiune de protest față de declarațiile ambasadorului, atât în Piața Universității, cât şi în capitala Moldovei, prin care vor să strângă cât mai multe cărţi de istorie pentru a i le trimită diplomatului american. Până în prezent, unioniştii au strâns peste 2.000 de cărţi.

De asemenea, protestatarii au cerut, printr-o scrisoare deschisă adresată secretarului de stat SUA, ca John Kerry sau ambasadorul american la Bucureşti Hans Klemm să explice clar poziţia SUA pe această temă.

Pe internet a apărut şi o petiţie prin care se cere expulzarea ambasadorului SUA din Moldova. "A spune că Moldova nu este România este un fals istoric şi o sudalma la adresa tuturor românilor. Dl. Ambasador James Pettit trebuie să părăsească Republica Moldova până la expirarea mandatului", se spune în textul petiţiei care a strâns pâna acum aproape 2.000 de semături.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia