contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

ALDE vrea devansarea alegerilor. "În octombrie sau noiembrie participarea la vot va fi mai numeroasă"

Daniel Constantin Daniel Constantin

Copreședinții ALDE Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin propun organizarea de alegeri anticipate, susținând că cele două variante oferite de Executiv pentru parlamentare - 4 sau 11 decembrie - vor atrage o participare redusă la urne.

"Am primit un material de la Guvern prin care ni se propun două date pentru alegerile parlamentare şi anume 4 decembrie și 11 decembrie. Din punctul nostru de vedere ambele variante sunt proaste. Având în vedere că pe 1 decembrie avem Ziua Națională, iar pe 6 decembrie o sărbătoare mare a creștinilor ortodocși, există riscul ca pe 4 decembrie să avem o participare redusă la vot. Pe 11 decembrie există riscul să avem o vreme dificilă, să avem zăpezi și atunci să nu vom avea participare masivă la vot. Din acest punct de vedere, concluzia la care am ajuns în Comisia de fuziune este aceea că cea mai bună soluție este să încercăm să avem alegeri în condiții decente în octombrie, noiembrie, astfel încât participarea să fie cât mai numeroasă.

Astăzi ne aflăm într-o imposibilitate. Singura soluție pe care am identificat-o este aceea de a ajunge la un acord între toate partidele politice să organizăm alegeri anticipate. Este singura soluție ca toți membrii Parlamentului să își dea demisia și să avem alegeri în luna octombrie sau noiembrie. Cred că ar fi un lucru util și parlamentarii ALDE sunt gata să facă acest lucru, pentru că în felul acesta am putea să stopăm și măsurile economice pe care le aplică acest Guvern și care, din păcate, nu conduc la progres", a susținut Daniel Constantin, marți, într-o conferință de presă.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia