contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Eugen Tomac, candidat PMP la europarlamentare:„Știu că voi fi o voce puternică la Bruxelles și că mă voi face auzit pe teme care îi privesc pe românii de acasă, pe cei 3,5 milioane de români care muncesc în UE sau pe frații noștri de peste Prut"

Eugen Tomac este al doilea candidat pe lista Partidului Mișcarea Populară, lista fiind deschisă de fostul șef al statului, Traian Băsescu. 

Este Președintele PMP, membru fondator al partidului și lider al grupului parlamentar PMP din Camera Deputaților, aflat la cel de-al doilea mandat de parlamentar, devenind pentru prima dată deputat la doar 31 de ani. În decembrie 2012, a obținut 78,6% la alegerile parlamentare, fiind cel mai votat deputat de dreapta din Parlamentul României. Tot atunci, a fost numit Președinte al Comisiei parlamentare pentru comunitățile de români din afara granițelor din Camera Deputaților, pe care a condus-o timp de un an.

Înainte de a fi parlamentar, a trecut consecutiv prin funcțiile de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, secretar de stat în Guvernul României și consilier de stat în cadrul Administrației Prezidențiale. A absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universității București și la aceeași facultate, a urmat și un program de Masterat. Are 35 de ani, este căsătorit și este tatăl a doi copii, Radu și Lia.

Ce v-a motivat să candidați?

M-am înscris în această cursă pentru trei motive. În primul rând, am o viziune cu privire la viitorul UE – cred într-o Europă prosperă mai integrată. În al doilea rând, știu exact care sunt așteptările românilor (din România, a celor care lucrează în state europene și a celor din R.Moldova) de la UE. Nu în ultimul rând, am experiență politică și administrativă în afaceri europene și știu exact ce trebuie să fac pentru a îndeplini așteptările românilor într-o UE a bunăstării și securității.

Ce proiecte aveți în cazul în care veți deveni europarlamentar? Ce planuri noi veți prezenta în Parlamentul European?

PMP a lansat de curând un Manifest pentru alegerile europarlamentare, care cuprinde principalele noastre soluții la problemele UE. Dacă vrem, ca cetățeni europeni, să trăim mai bine și să ne menținem prosperitatea, avem nevoie de o Europă cât mai integrată, care să tindă către Statele Unite ale Europei. Mai multă integrare pentru România însemnă, de exemplu: salarii și pensii în România apropiate de cele din Vestul Europei; creșterea subvenției pentru agricultura în România la un nivel cât mai apropiat de cel din Franța; adoptarea monedei Euro etc. În același timp, ne dorim o normalizare a UE, în sensul respingerii Europei cu mai multe viteze, debirocrătizării, respectului față de valorile tradiționale.

De ce ați renunța la mandatul de deputat pentru unul de europarlamentar?

Știu că voi fi o voce puternică la Bruxelles și că mă voi face auzit pe teme care îi privesc direct atât pe românii de acasă, cât și pe cei 3,5 milioane de români care muncesc în UE sau pe frații noștri români de peste Prut.

De ce trebuie să aleagă românii PMP, dar pe dumneavoastră?

La alegerile europarlamentare din acest an, PMP duce mai departe linia politică a președintelui Traian Basescu și candidează sub sloganul „Uniți în Europa”. Acest slogan încorporează trei direcții majore de acțiune: proiectul Statelor Unite ale Europei, care presupune accelerarea integrării europene; susținerea celor 3,5 milioane de români plecați la muncă în state din Uniunea Europeană; și, nu în ultimul rând, împlinirea dezideratului de reîntregire a țării, prin unirea cu R. Moldova.

Enumerați-mi câteva acțiuni concrete pe care vi le-ați propus pentru românii din Diaspora!

În calitate de europarlamentar, voi supraveghea și vor face intervenții politice, atunci când este necesar, pentru respectarea intereselor cetățenilor români care locuiesc și lucrează în statele membre ale Uniunii Europene. “Uniți în Europa” înseamnă apărarea tuturor românilor de politicieni populiști, cum ar fi Farage în Marea Britanie, Salvini în Italia, Kurz în Austria sau Orban în Ungaria, care își permit, în acțiunile lor, să-i discrimineze pe români și să disprețuiască valorile fundamentale ale UE

Ce trebuie să știe alegători despre importanța reprezentării în cadrul Parlamentului European? Și cum i-ați motiva să se mobilizeze la vot?

Pentru români, oriunde s-ar afla aceștia, miza alegerilor europarlamentare din 26 mai este aceea de a trimite în Parlamentul European oameni conștienți că, dincolo de obligația de a servi interesele Uniunii Europene, au datoria să servească și interesele României. Este nevoie de oameni pregătiți să înțeleagă Europa, să știe ce e de facut pentru o Europă mai puternică și mai prosperă. Este nevoie de patrioți, care sunt capabili să reprezinte convingător și eficient interesele cetățenilor pe care îi reprezintă. Votul din 26 mai poate influența decisiv bunăstarea și siguranța românilor și a tuturor cetățenilor europeni.

Ce rezultate prognozați pentru partidul pe care îl reprezentați?

Noi ne-am propus un scor cu două cifre, iar lista noastră de candidați, soluțiile cu care venim și interesul pe care îl manifestă românii pentru temele europene ne îndreptățesc să fim optimiști din acest punct de vedere.

Ce strategii aveți pentru a vă atinge obiectivul propus?

PMP are cel mai bun program și cea mai bună echipă de candidați, lista noastră fiind deschisă de Președintele Traian Băsescu. În campania electorală, urmărim obținerea unei expuneri cât mai mari a candidaților și pozițiilor noastre pe teme europene. În acest scop, am organizat și vom continua să organizăm întâlniri cu alegătorii, în țară și în diaspora, dar și să ne facem cunoscute ideile pe canale media clasice și în new media.

Deschiderea listei cu fostul șef al statului, Traian Băsescu, este una dintre strategii?

PMP vine în fața românilor cu cea mai bună listă de candidați pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, lista deschisă chiar de Președintele Trăian Băsescu, a cărui anvergură și reprezentativitate la nivel european sunt de necontestat. Mulți români au încredrere ca Președintele Băsescu are forța și determinarea să impună la Bruxelles deciziile de care au nevoie atât România, cât și Bătrânul Continent.

Cei care doresc să consulte Planul de acțiune al PMP pentru Parlamentul European, pot accesa link-ul: https://pmponline.ro/plan-de-actiune-al-pmp-pentru-parlamentul-european-28968

 

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia