contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

EXCLUSIV. Rozalia Chiru, românca ce dă tonul în cosmetica vegană din Italia: „Româncele din Italia sunt printre cele mai fidele cliente Beautilicious Delights”

EXCLUSIV. Rozalia Chiru, românca ce dă tonul în cosmetica vegană din Italia: „Româncele din Italia sunt printre cele mai fidele cliente Beautilicious Delights” Arhiva personala

Cosmetica vegană din Italia vorbeşte româneşte prin Rozalia Chiru, o tânără brăileancă ce trăiește de 13 ani la Verona și care a reuşit să-şi transforme pasiunea pentru îngrijirea corporală şi pentru o alimentaţie sănătoasă într-un business 100% original pe piaţa cosmeticelor din Italia.

 „O femeie frumoasă ştie cine e şi luptă în fiecare zi să devină cea mai bună versiune a sa", ne spune Rozalia Chiru; de aceea, în urmă cu doi ani, a creat „Beautilicious Delights", o umbrelă colorată sub care descoperim „bunătăţi care ne încântă şi ne răsfaţă pielea şi părul nostru, al femeilor", ne asigură românca.

 Despre curajul de a dezvolta un brand dedicat exclusiv femeilor, dar şi despre inovaţia care se ascunde în spatele „Beautilicious Delights", cu care a cucerit inclusiv româncele din Italia, ne-a povestit Rozalia Chiru într-un interviu exclusiv .

 Cine este Rozalia Chiru?

 Născută şi crescută în România, adoptată de Italia încă din anul 2003, sunt un spirit liber care încearcă în mod constant să trăiască cât mai responsabil posibil şi în armonie cu mediul înconjurător.

 Cum şi când ţi-a venit ideea de a crea un brand de cosmetice biologice numai al tău?

 Am fost mereu pasionată de îngrijirea pielii şi a părului, petreceam ore în șir studiind cărţi de specialitate, forumuri online şi frecventând cursuri despre o îngrijire cât mai naturală şi cât mai puţin agresivă a pielii şi a părului.

Personal, am avut întotdeauna probleme cu tenul şi cu părul meu fin şi subţire, astfel că, la un moment dat,  am început să mi le prepar eu singură.

 Aşa s-a născut primul meu canal YouTube în limba engleză şi blog-ul un spaţiu virtual care încurajează adoptarea unui stil de viaţă în care suntem absolut conştienţi de ce anume mâncăm şi aplicăm pe pielea noastră.

 Am ales limba engleză pentru că doream să comunic nu doar cu români sau italieni, ci cu lumea întreagă. Acum, mai mult de jumătate dintre clienţii mei sunt străini şi provin din cele mai îndepărtate părţi ale lumii: Australia, America, Japonia şi bineînţeles Europa.

 La un an de la lansarea canalului YouTube, după diferite studii şi teste de specialitate, a luat naştere linia mea de cosmetice naturale, biologice şi vegane, realizată în colaborare cu un laborator de cosmetice, spin-off al Universităţii din Bologna.

 Asta pentru că legea europeană în domeniu este foarte strictă, impunând fabricarea cosmeticelor în laboratoare specializate şi autorizate în acest scop, pentru a asigura calitatea şi siguranţa produselor comercializate.

 Recent, am lansat și canalul Youtube Bellezza Consapevole, în limba italiană.

 De ce „Beautilicious Delights"? Ce anume te-a inspirat în alegerea numelui pentru linia ta de produse?

 Beautilicious este format de fapt din două cuvinte: beauty – frumusețe și delicious – delicios. Delights = bunătăți care te încântă, te delectează. Pentru că aceste produse sunt simple, naturale și le-am creat pentru a oferi un răsfăț pielii și părului nostru.

 Un produs cosmetic este considerat eficace dacă repară un dezechilibru, dacă răspunde unei nevoi. În cazul tău, cum te-a ajutat (în mod concret) un produs creat de tine?

 Se spune că produsele de succes iau naștere din nevoile personale. Acesta este și cazul produselor mele.

Am ales să creez crema de față pentru a rezolva problema tenului mixt, lucios și încărcat.

 Astfel, pot avea o cremă de față care purifică datorită extrasului de brusture și grapefruit, ideală pentru un ten mixt și, in același timp, poate fi și o cremă antiage adăugând un al doilea activ cosmetic care are o actiune intens restructurantă și impotriva ridurilor datorită extrasului de măceș și portocală.

Produsele Beautilicious Delights

 Spray-ul pentru a da volum părului fin s-a născut din aceeași dorință personală de a folosi un produs natural, care să repare și să aibă grijă de părul meu. Conține: gel de aloe, acizi de fructe aha, acid hialuronic, extract hidrolizat de ovaz si nuci verzi.

 Henna este unul dintre ultimele produse adaugate in gama de produse Beautilicious Delights.

 Este singura metodă 100% naturală de colorare a părului, cu ajutorul căreia, se pot obţine nenumărate nuanţe de culoare a părului, acoperind în acelaşi timp şi firele albe. Eu sunt primul exemplu la cât de eficiente sunt şi cine nu crede, este invitat să vizioneze video-tutorial-ul prezent pe blogul meu.

Coloranți capilari vegetali „Beautilicious Delights”, folosiți pentru colorarea părului în mod 100% natural

 Care este produsul Beautilicious Delights de care astăzi nu ai putea să te desparţi ?

Întrebare dificilă. E că şi cum ai întreba o mamă dacă are un copil preferat. Totuşi, nu mă despart niciodată de balsamul de buze hidratant pe baza de ulei de argan, ribes negru şi ceară vegană de grapefruit şi lămâie verde.

Am observat că eşti prezentă peste tot: pe Facebook, pe Instagram, pe Pinterest, pe bloguri. Cât de mult te pot ajuta aceste canale să creşti popularitatea unui produs pe piaţa de profil?

 Reţelele de socializare sunt un nou canal de marketing inovativ prin care poţi nu doar să creşti popularitatea unui produs, dar mai ales poţi aduce valoare pe piaţa de profil, promovând filozofia brand-ului tău.

 Datorită acestor noi instrumente de marketing, le permiţi persoanelor să te cunoască şi să înţeleagă cine se „ascunde" în spatele brand-ului.

 R. Chiru: „Depinde enorm de mult cu cine interacţionezi şi de nivelul de cultură al persoanei respective. Din fericire, în 14 ani petrecuţi în Italia, nu am avut niciodată parte de un episod de discriminare"

 La începuturile Beautilicious Delights însă, aveai doar un canal de Youtube şi un blog. Era greu să îţi creezi un public la acea vreme? Existau mai puţine instrumente decât ai la dispoziție astăzi?

 Faptul că cele două canale de socializare erau în engleză m-a ajutat mult, pentru că astfel am avut ocazia să ajung la un public enorm de larg. În iunie se împlinesc doi ani de când am lansat Beautilicious Delights Cosmetics, deci nu a trecut atât de mult timp.

 Între timp, pentru a putea face cunoscută linia de cosmetice şi în Italia am participat că expozant la saloane internaţionale dedicate produselor biologice, cum e SANA, care se ţine la Bologna în septembrie în fiecare an. În plus, de anul trecut am lansat un web-site italian cu un e-commerce online unde pot fi cumpărate produsele Beautilicious Delights www.curavisoecapelli.it şi unde săptămânal public articole despre îngrijirea pielii şi a părului în mod natural şi responsabil.

Când am citit despre cremele tale, m-am gândit: să cumperi de la Rozalia Chiru e ca şi cum te-ai duce la croitor cu haina preferată, care mai are nevoie de o mică ajustare pentru a deveni perfectă pentru tine. Spun asta deoarece fiecare produs al tău se poate personaliza, în funcție de nevoile clientului nu-i aşa? Spune-mi, te rog, în ce constă acest pas?

În afară de faptul că sunt cosmetice vegane, deci nu conțin ingrediente de origine animală, nu conțin nici alergeni, iar noutatea introdusă de mine este că pot fi personalizate: la crema de față se pot adăuga unul sau doi activi vegetali, aleși în funcție de tipul de ten și de problemele care trebuie tratate.

Momentan, există patru activi pentru crema de față (de purificare, antiage, antioxidant, împotriva petelor). E suficient sa adăugați la crema Beautilicious Delights activul vegetal ales, pentru a crea un cocktail unic și eficient de ingrediente active pentru o piele sănătoasă.

Apoi, mai e spray-ul de păr, în două versiuni: volumizant și pentru netezirea părului indisciplinat, care se electrizează.

Activi vegetali Beautilicious Delights

 Crezi că am putea compara produsele de îngrijire cu medicamentele – ca să „te vindece" şi să răspundă nevoilor tale e musai să ai reţeta unui specialist?

Specialistul eşti în primul rând tu. E foarte important să îţi cunoşti pielea, să o asculţi când vezi că nu răspunde corespunzător la tratamentele aplicate.

R. Chiru: „O femeie frumoasă știe cine e și luptă în fiecare zi să devină cea mai bună versiune a sa"

Totuşi, chiar şi în 2016, în plină eră a informaţiei, multe femei îşi aleg cremele sau şampoanele după ureche – din ce văd la televizor sau din spusele prietenelor. Cum crezi că am putea convinge publicul feminin să aleagă în mod responsabil produsele de îngrijire?

Da, tendinţa generală e să credem că dacă un produs a făcut miracole pentru pielea mamei sau a surorii, va fi eficientă şi pentru noi. Suntem unici avem un stil de viaţă diferit şi deci şi nevoile pielii noastre sunt diferite.

Primul pas spre a ieşi din această nepăsare faţă de sănătatea noastră şi a celor dragi e să începem să ne punem semne de întrebare şi să folosim informaţia în avantajul nostru. Internetul poate fi extrem de util, dar în acelaşi timp extrem de dăunător când luăm de bună orice informaţie publicată fără a-i verifică sursa.

R. Chiru: „Clienta Beautilicious Delights nu cumpără produse naturale pentru că acesta este ultimul trend al momentului, ci pentru că ştie să citească fiecare etichetă"

Care sunt, în viziunea ta, elementele care definesc o femeie frumoasă?

În viziunea mea, o femeie frumoasă este femeia care ştie cine e, care se acceptă aşa cum e, care se îmbrăţişează fizic, emoţional şi mental şi care luptă în fiecare zi prin acţiunile sale să devină cea mai bună versiune a sa, acceptând eşecurile ca pe o lecţie necesară şi valoroasă a vieţii.

Crezi că o femeie se naşte sau devine frumoasă?

Cred că orice persoană se naşte frumoasă, apoi depinde doar de noi dacă vom rămâne frumoşi sau nu. Şi mă refer atât la partea spirituală, cât şi la partea estetică. Dacă vom ştii să le hrănim şi să le îngrijim corespunzător, vom deveni din ce în ce mai frumoşi. Depinde doar de noi...

Descrie-mi te rog ritualul de îngrijire zilnică (dacă există unul) al Rozaliei Chiru.

Mă voi rezuma la a spune că încerc (nu reuşesc întodeauna) să am grijă nu doar de pielea sau de părul meu, ci şi de corpul meu: prin exerciţii, saună, meditaţie. Cum ziceam mai sus, ritualul de îngrijire zilnică ar trebui să fie o declaraţie de dragoste pe care mi-o fac singură prin acţiunile mele.

Cum arată clienta Beautilicious Delights? Mă refer la categorie de vârstă, poziţie socială etc.?

Clienta Beautilicious Delights este în general o femeie tânără, între 25-50 ani, care nu cumpără produse naturale pentru că acesta este ultimul trend al momentului, ci pentru că e informată, ştie să citească fiecare etichetă şi să recunoască ingredientele folosite.

Ai şi cliente românce? Au timp sau îşi permit româncele din Italia să investească în produse de îngrijire corporală de calitate?

Absolut. Româncele din Italia sunt printre clientele mele cele mai fidele, în acești doi ani de când am lansat linia de cosmetice.

Pentru cele care încă nu au testat produsele Beautilicious Delights, de unde le pot cumpăra?

Produsele sunt disponibile online, pe website-ul www.curavisoecapelli.it.

Intenționezi să lansezi produse noi? Ce obiective ai pentru dezvoltarea liniei Beautilicious Delights?

În mod sigur vor sosi şi noi produse în gama BD. Momentan eforturile mele sunt concentrate în a face cât mai cunoscută actuala gamă de produse.

Rozalia Chiru în Italia

De ce ai ales Italia şi nu o altă ţară, ca destinaţie de emigrare?

Pentru ca studiasem italiana în facultate și aveam avantajul că știam limba.

Astăzi eşti o femeie de succes şi presupun că interacţionezi zilnic cu cliente şi colaboratori de toate naţionalităţile. Care este reacţia lor când află că eşti româncă? Te-ai lovit vreodată de obstacole din cauza naţionalităţii?

Absolut normală. Depinde enorm de mult cu cine interacţionezi şi de nivelul de cultură al persoanei respective. Din fericire, în cei 13 ani petrecuţi în Italia nu am avut niciodată parte de un episod de discriminare.

Părerea mea e că depinde enorm de mult de modul în care relaţionam şi noi cu ceilalţi. Doar noi ştim cine suntem şi depinde doar de noi să îi facem pe ceilalţi să treacă peste orice tip de prejudecată. Foarte probabil, pentru că am o asftel de atitudine, nu m-am simţit niciodată discriminată din cauza naţionalităţii mele.

Cât de des te întorci în România? Ce îți lipsește de acasă?

Ma intorc de două-trei ori pe an, de obicei de sărbători. Acum îmi lipsește mult familia din România, dar în primii ani imi lipseau mult mâncărurile tradiționale românești.

Acum am devenit vegetariană, iar mama mea mă susține ajutându-mă să descopăr mâncărurile românești de post. (râde)

Un ultim lucru, întorcându-mă la frumusețea femeilor: dacă ai putea să controlezi în mod absolut modul de îngrijire al tuturor femeilor, ce le-ai obliga să facă în fiecare zi?

Ah, să se demachieze! Dimineaţă şi seară, fără excepţie, indiferent dacă s-au machiat sau nu.

Demachierea înainte de a merge la culcare îndepărtează celulele moarte, praful şi smogul depozitat în timpul zilei pe pielea noastră şi permite tenului să se regenereze pe timpul nopţii.

A ne culca fără a ne demachia echivalează cu inhibarea procesului de auto-regenerare, ceea ce duce la îmbătrânirea prematură a tenului.

În schimb, în timpul nopţii, pielea se autoregenerează, transpiră, produce sebum. Este elementar ca, dimineaţa, înaintea aplicării cremei de faţă şi a machiajului pielea noastră să fie curată şi liberă.

Ana Ciuban

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia