contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Un italian, revenit recent din România, a fost diagnosticat cu Coronavirus

Un italian de 71 de ani care a fost în vacanță în România a fost diagnosticat cu Coronavirus, arată cotidianul Il Resto del Carlino.

Bărbatul s-a întors în Italia în noaptea de sâmbătă spre duminică, dar la scurt timp a început să se simtă rău, având tuse și frisoane. Luni, 24 februarie 2020, s-a prezentat la spitalul din Cattolica, unde a fost testat. Rezultatul testului pentru coronavirus a ieșit pozitiv.

Bărbatul este internat în secția de boli infecțioase a spitalului din Rimini, fiind în afara oricărui pericol.

Italianul, care este căsătorit cu o româncă, a aterizat pe aeroportul din Craiova, după care a locuit câteva zile în județul Gorj, unde a luat contact cu soacra sa și a avut mai multe întâlniri de afaceri.

„Referitor la cazul cetățeanului italian depistat pozitiv cu virusul COVID-19, potrivit informațiilor deținute la acest moment, inclusiv în baza datelor furnizate autorităților române de Protecția Civilă Italiană, rezultă că bărbatul a aterizat pe aeroportul din Craiova în data de 18 februarie a.c. În perioada în care acesta a fost în România, a locuit în județul Gorj unde a luat contact cu soacra sa și cu alte persoane. La acest moment, s-a declanșat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetățeanul italian a intrat în contact. De asemenea, pentru fiecare dintre aceste persoane vor fi luate măsurile necesare, în funcție de gradul de expunere", se arată într-un comunicat emis de Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit celui mai recent bilanț emis de autoritățile din Italia, 10 persoane au murit și 322 sunt infectate.

Rate this item
(1 Vote)

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia