contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Trei zile de vot pentru românii din diaspora: “PMP a purtat o victorie uriașă pentru români!”

Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului a stabilit joi, 27 iunie, că votul din diaspora se va desfășura pe parcursul a trei zile, vineri, sâmbătă și duminică, iar MAE va trebui să ceară înainte de data alegerilor ministerului de resort din fiecare stat, numărul cetățenilor români care își au domiciliul, reședința sau altă formă de înregistrare în statul respectiv.

“Dezbaterile în Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea, modificarea și completarea propunerilor legislative în materie electorală privind votul din diaspora au continuat și astăzi (n.r joi, 27 iunie), finalizându-se cu un proiect de lege care va merge spre dezbatere la comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților și ale Senatului, urmând votul în plen.

Au fost dezbătute Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui României, Legea nr. 288/2015 privind votul prin corespondență și Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente.

PMP a purtat o victorie uriașă în ceea ce privește acceptarea majorității amendamentelor depuse care, de altfel, se regăsesc și în alte proiecte de legi aflate deja în dezbatere în Parlamentul României.

Printre propunerile PMP care au fost acceptat astăzi se află un amendament foarte important care va impune Ministerului Afacerilor Externe să ceara înainte de data alegerilor ministerului de resort din fiecare stat, numarul cetățenilor români care își au domiciliul, reședința sau altă formă de înregistrare în statul respectiv.

De asemenea PMP a solicitat și amendamentul a fost acceptat ca în ziua alegerilor, un reprezentant al secției de votare să constate numărul cetățenilor români aflați la coadă în fața secțiilor de vot și, în funcție de acesta să prelungească ora alegerilor până la ora 24.00. Tot o propunere a PMP acceptată astăzi este și votul anticipat de 3 zile și votul prin corespondență. Menționez că proiectul de lege a fost votat cu Da în comisie, de toate partidele parlamentare în afară de UDMR”, comunicat- Doru Petrișor Coliu, Deputat Diaspora

Propunerea legislativă va fi supusă votului senatului luni, 1 iulie, și miercuri, 3 iulie, Camerei Deputaților.

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia