contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Președintele Biroului Electoral pentru Secțiile de Vot din Străinătate: "Am cerut prelungirea programului de votare"

Președintele Biroului Electoral pentru Secțiile de Vot din Străinătate (BESVS), Florentina Vasilățeanu, a anunțat că a cerut BEC central prelungirea programului de votare, în urma mai multor solicitări în acest sens.

„În condițiile în care noi am asigurat un număr record de secții de votare în străinătate, respectiv 441 de secții de votare, ceea ce reprezintă cu 251 mai multe secții de votare decât cele din alegerile anterioare europarlamentare din anul 2014, totuși s-au semnalat unele aglomerații la secțiile de votare din Europa, îndeosebi la secțiile de votare din Italia, Spania, în Marea Britanie și din Germania.

S-au luat măsuri pentru suplimentarea birourilor electorale pentru aceste secții de votare acolo unde s-a putut în sensul de a suplimenta cu operatori sau cu personal care să ajute la fluidizarea acestui proces electoral”, a afirmat Florentina Vasilățeanu, într-o conferință de presă, potrivit stiripesurse.ro.

Vasilățeanu a adăugat că au fost transmise către BEC sesizările venite din Italia în legătură cu prelungirea programului peste ora 21.00 pentru ca un număr cât mai mare de români să poată vota.

„Am transmis către BEC sesizările venite de la secțiile de votare din Italia îndeosebi de prelungire a programului peste orele 21:00 în încercarea de a asigura participarea la procesul de vot a unui număr cât mai mare de cetățeni români. Avem 180.000 la ora 16.00, ora României, care reprezintă cea mai mare prezență la un astfel de scrutin, mai mare decât prezenta înregistrată la turul doi la prezidențiale. Foarte mulți la Chișinău, Roma, Hamburg, Bruxelles și Lille.

Afluxul acesta foarte mare de alegători care s-au prezentat la urne încercăm să facem față pe cât se poate. Așteptăm încă din partea BEC o decizie, pentru că nu e la latitudinea noastră să luăm decizia de prelungire a programului de vot și vom vedea. Solicitări am primit în acest sens. Noi le-am direcționat către BEC și vedem ce va decide BEC. Noi nu am făcut o propunere cu privire la o anumită oră. 

Totodată facem apel la cetățenii români care stau la cozi la secțiile de votare din străinătate să manifeste un comportament civilizat pe cât posibil, deoarece ne-am confruntat cu un adevărat asalt verbal la toate telefoanele pe care le vedeți de aici din partea acestora, de multe ori limbajul fiind incalificabil și facem apel deci la a adopta o atitudine civilizată pentru că noi luăm toate măsurile posibile să asigurăm buna desfășurare a procesului de vot la toate secțiile de votare”, a explicat președintele BESVS.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia