contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Rareș Bogdan, în vizită la cea mai mare comunitate de români din diaspora: "Să nu uitați că cei care v-au alungat din România, cei care tâlhăresc bugetele țării vor plăti pentru asta, iar dumneavoastră vă veți întoarce acasă învingători"

Primul candidat pe lista Partidului Național Liberal la alegerile europarlamentare, Rareș Bogdan, însoțit de jurnaliștii Oreste Teodorescu și Oana Stănciulescu, senatorul și președintele PNL diaspora, Viorel Badea și deputatul Pavel Popescu, a făcut un adevărat tur de forță duminică pentru a întâlni comunitatea românească de la Roma.

Candidatul a întreprins vizite la Biserica ortodoxă Înălțarea Sfintei Cruci, a participat la Festa dei Popoli (Sărbatoarea Popoarelor) și spre sfârșitul zilei le-a vorbit românilor adunați în sala Hotelului American Palace despre vot, despre necesitatea urgentă a unei schimbări, despre liberalism și valorile fundamentale, credința și familia.

"Să nu uitați să iubiți România și neamul românesc în fiecare zi. Să nu uitați că cei care v-au alungat din România, cei care tâlhăresc bugetele țării vor plăti pentru asta, iar dumneavoastră vă veți întoarce acasă învingători", a fost mesajul transmis de fostul jurnalist romanilor din Italia. 

Candidatul PNL a precizat că după alegeri va vizita și comunitatea românească de la Torino și Paris, acolo unde nu a reușit să ajungă în perioada de campanie electorală.

“Peste 450 de frați români la întâlnirea din Roma. Sunt copleșit de cuvintele lor, recunoscător pentru ideile lor, bucuros pentru energia lor, dar îndurerat de percepția a două Românii care se caută una pe altă”, a fost mesajaul postat pe facebook, după întâlnire, de Rareș Bogdan.

Și președintele PNL Italia, Valentin Făgărășian a adresat un îndemn conaționalilor: “Lansez un apel către toți românii să voteze la alegerile europarlamentare și la referendumul pentru justiție! De data asta, nu este de ajuns să sperăm că viitorul va fi mai bun. De data asta, toți trebuie să ne asumăm responsabilitatea. Nu fiți indiferenți, prezența este importantă, iar validarea rezultatului poate da un semnal clasei politice. Votul nostru contează!”.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia