contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

MaiAproape: locul unde românii de pretutindeni se întâlnesc

Scopul proiectului MaiAproape este construirea unui spațiu de socializare, de dialog și schimb de informații utile, strict românesc. O platforma web care să centralizeze activitățile românești, care să pună în contact românii, indiferent de țară în care au ales să trăiască.

Povestea proiectului MaiAproape

Originile proiectului, când încă nu avea un nume precis, le putem plasa în iarna anului 2017, la o ședință de consiliu a Asociației Culturale ORA, lângă Torino. În primăvara anului următor, în urma unui sondaj online, diasporenii participanți au decis numele platformei. Apoi a început construirea tehnică, cu toate provocările, resursele și sacrificiile pe care le implică.

S-a dorit ca proiectul, creat exclusiv din resursele A.C. ORA, să fie lansat de 1 decembrie 2018, ca simbol al evoluției României, ca gest de unire și colaborare, la aniversarea Centenarului. Planul a fost respectat parțial, în sensul că tehnic platforma a fost deschisă publicului însă partea de lansare și promovare. Lucru care s-a produs în a doua jumătate a lunii ianuarie 2019, iar impactul primelor zile a fost un semn clar că proiectul se îndreptă în direcția corectă și că Diaspora românească are nevoie de un spațiu doar al ei.

Cui i se adresează platforma MaiAproape

Platforma a fost creată cu gândul la toți românii din Diaspora. E o platformă pentru cei care vor să-și promoveze afacerea, pentru cei care vor să își prezinte activitățile și să atragă susținători, pentru cei care vor să creeze comunități bazate pe interese comune sau apropiere geografică, pentru cei care caută un loc de muncă într-o țară sau un oraș anume. MaiAproape se adresează și celor care oferă locuri de muncă iar în planul de dezvoltare al rețelei sunt prevăzute câteva funcționalități originale și care vor fi complet în linie cu noile concepte de „muncă 4.0”.

Evident, fiind o platformă de socializare, MaiAproape este dedicată și celor care pur și simplu vor să se relaxeze, să comunice cu alți români și să afle vești de departe. Iar apropo de vești, secțiunea de știri conține exclusiv informații din surse de încredere, cum ar fi agențiile de presă și publicații a căror echidistanță a fost atent verificată. Deci, fără fake-news și manipularea care ne intoxică pe alte rețele de socializare.

Harta activităților românești din Diaspora

Una dintre secțiunile de bază ale proiectului și care se va dovedi utilă tuturor românilor, oriunde s-ar afla și indiferent cu ce s-ar ocupa, este Harta activităților Românești din Diaspora. Este un instrument foarte util, care te ajută să afli totul despre oricare activitate românească. Dacă ai nevoie de un avocat, un transportator, un instalator, un fotograf sau o babysitter în zona ta, le vei putea găsi în această secțiune.
În același timp, activitățile se pot înscrie absolut gratuit, completând un formular intuitiv și prietenos, care poate fi găsit dând click aici: http://www.maiaproape.com/account/activitati/
Daca ai o asociație, o afacere, o organizație sau orice formă de activitate, înscrie-te chiar acum pe Harta activităților românești din Diaspora!

Un gând bun pentru românii de pretutindeni

MaiAproape este, dincolo de orice, un proiect de suflet, este un plan care are ca scop final coagularea românilor din Diaspora. Pentru că suntem mulți, pentru că suntem izolați iar de multe ori ne-ar prinde bine un ajutor sau măcar o vorbă bună. Totodată,

MaiAproape este și un motiv de mândrie, pentru că Diaspora românească este una dintre puținele realități care are propria ei rețea de socializare. România nu are o rețea de socializare dedicată doar românilor și circumscrisă teritoriului național. Astfel, Diaspora românească este, ca de obicei, cu un pas înainte și a deschis această cale.

Veniți în rețeaua de socializare a Diasporei românești, locul unde românii de pretutindeni se întâlnesc!

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia