contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Românii din Republica Moldova și din statele non-UE vor putea munci în România

Veste bună pentru românii din Republica Moldova și țările non-membre ale Uniunii Europene. Proiectul de lege care prevede facilitarea accesului pe piața forței de muncă din țară a primit marți, 23 octombrie, aviz favorabil de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării.

Propunerea legislativă a fost inițiată în mai de către deputatul Constantin Codreanu, președintele Comisiei, împreună cu Petru Movilă, vicelider al Grupului parlamentar al PMP, și alți parlamentari unioniști.

Inițiativă prevede completarea OG nr. 25/2014 cu două noi litere prin care se elimină obligativitatea obținerii de către angajator a avizului de angajare în cazul românilor din state non-UE.

”În condițiile în care înregistrăm pe piața muncii din România un deficit de forța de muncă, atât calificată cât și necalificată, este firesc să ne gândim, asemenea Poloniei sau Slovaciei, în primul rând la consângenii noștri din jurul granițelor. Este regretabil că Guvernul s-a opus acestui proiect de lege atât de așteptat de românii din Basarabia, nordul Bucovinei, ținutul Herța, Timoc și Voievodina sau din Albania și Macedonia. Păstrăm totuși speranța ca majoritatea deputaților vor manifesta responsabilitate și vor susține proiectul în plen”, a precizat deputatul Constantin Codreanu pe marginea inițiativei legislative aflate în dezbatere parlamentară.

Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege va fi supus și votului plenului Camerei Deputaților. 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia