contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Diaspora PREGĂTEŞTE un nou miting de AMPLOARE. Pentru ce vor românii din STRĂINĂTATE să "invadeze" iar ţara

După mitingul de pe 10 august, românii din diaspora vor să organizeze un nou manifest de amploare în ţară.

De data aceasta însă, ei nu mai vor să protesteze împotriva Guvernului, ci să participe la evenimentele dedicate Centenarului Marii Uniri care vor avea loc pe 1 decembrie la Alba Iulia.

Astfel, potrivit informaţiilor de prezentare ale evenimentului "Uniţi în cuget şi-n simţiri", aceştia urmează să se întâlnească pe 1 decembrie, la ora 10:00, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia.

"Venim acasă pentru a sărbatori Centenarul Marii Uniri! Mişcarea Diasporei Unite şi grupurile adiacente organizeaza o întâlnire, la Alba Iulia, pe 1 decembrie 2018, cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Facem apel, pe această cale, către toate organizaţiile care vor să participe la întâlnire, să ni se alăture", anunţă organizatorii.

Aceştia transmit ca vor porni către România în coloane organizate din: Marea Britanie, Spania, Italia, Belgia, Suedia, Luxemburg, Danemarca, Austria, Germania şi că se vor întâlni la benzinaria MOL de la Solnoca, pe E60, vineri, 30 noiembrie, ora 17:00.

Conform programului, ei vor intra în România la ora 20:00 prin vama Borş.

Mitingul ar urma să fie organizat de Grupurile civice Diaspora Europeana, Vocea Diasporei, Generatia "Feisbuc" & Diaspora Romaneasca si Radio Magura.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia