contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Știi un român din diaspora cu care ne putem mândri? Astăzi este ultima zi în care poți să-l nominalizezi

Sursă foto: RePatriot Sursă foto: RePatriot


Campania „Top 100 Români de pretutindeni” lansată de RePatriot se apropie de sfârșit. Proiectul a fost demarat în luna mai și se va încheia 4-7 octombrie, când vor fi prezentate numele finaliștilor în cadrul Summitului de la Alba Iulia, organizat cu ocazia Centenarului.

RePatriot și-a propus să premieze 100 de români din Diaspora, care au excelat în zece domenii diferite. De la profesioniști și lucrători (“meseriașii României”) în construcții, agricultură, transporturi, manageri care conduc societăți, departamente și echipe peste hotare, educatori și profesori, medici, oameni de știință care au rezultate în domenii cheie, artiști de succes care inspiră alți români de peste hotare, avocați, funcționari și specialiști în administrație, sportivi cu rezultate notabile în comunitățile în care profesează, lideri religioși cu activitate pastorală, socială și culturală remarcabilă sau chiar antreprenori de succes.

Persoanele propuse trebuie să locuiască și să profeseze în afară țării de cel puțin trei ani, să încurajeze românii din diaspora să mențină legătura cu țara și să se implice în dezvoltarea ei.

Astăzi, 24 septembrie, este ultima zi în care se mai pot face nominalizări. Propunerile pot fi trimise, accesând link-ul http://repatriot.ro/summit-2018/top-100/.

RePatriot este o platformă consiliere și informare, care urmărește să faciliteze accesul românilor din diaspora la oportunitățile din țară.

Cornelia Crîșmaru

 

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia