contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

Creațiile unor elevi români au fost publicate la Beirut și difuzate în mai multe colțuri ale lumii

Volumul, ‘GÂNDURI DESENATE’, publicat de Fundația Naji Naaman pentru Cultură Gratuită a apărut, la Beirut, în trei mii de exemplare și va fi difuzat în multe locuri din lume.

Aforismele create de elevi sunt prezentate în șase limbi (română, italiană, franceză, engleză, arabă și armeană). Traducerea în franceză a fost făcută de Lidia Costea, în engleză, Luminița Abrudan, în italiană, Alina Breje, în armeană, Garo Klenjian și în arabă, Naji Naaman.

După prima ediție a Festivalului Internațional al Aforismului, pentru românii de pretutindeni (5-7 oct.2017), organizat cu sprijinul Fundației Pelin, s-au scris numeroase articole în presa culturală din țară, dar și din:Liban, Franța, Italia, SUA, Rep.Moldova etc.

Dar adevărata revelație au constituit-o elevii. La întâlnirile cu scriitorii și îndrumați de profesori, ei au selectat aforisme, le-au comentat și au făcut, după ele, inspirate desene. Impresionat de acest ultim aspect, acad. Naji Naaman, din Liban, președintele de onoare al mănifestării, a promis că va tipări o carte, dacă se vor aduna suficiente creații de-ale elevilor. Coordonați de prof.V.Ghica, președintele festivalului, profesorii și elevii s-au apucat serios de treabă.

Fericiții elevi și profesori sunt de la școlile tecucene „Elena Doamna”, „D.A. Sturdza”, „Iorgu Iordan”, de la Școala nr.1 Umbrărești, dar și de la prestigioasele colegii naționale „Spiru Haret”, „Calistrat Hogaș” și de Agricultură și Economie. Alte câteva lucrări incluse în volum aparțin unor „seniori”.

Cartea va fi distribuită gratuit în România în cadrul celui de al doilea Festival Internațional al Aforismului de la Tecuci din luna octombrie, precum și în afara Festivalului.

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia