contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Drama unei campioane. O fostă mare handbalistă are nevoie de noi!

Gabriela Artene, fostă campioană națională de handbal, trece printr-o dramă cumplită. O tumoare la ureche i-a provocat pierderea auzului, handbalista fiind acum internată la un Spital din Piacenza unde i-a fost extirpată tumoarea și i s-a efecutat un implant cohlear.

Gabriela Artene are 50 de ani și este origninară din Galați, unde a și înființat o școală de handbal.

A contribuit la formarea mai multor generații de handbaliști de valoare din România, precum Alexandra Dindiligan, Nicoleta Tudor sau Lăcrămioara Calici.

"Gaboasa", așa cum o numesc colegele, a jucat la Oțelul Galați (cu care a ajuns de trei ori în semifinalele Cupei EHF), Oltchim Râmnicu Vâlcea (cu care a câștigat Cupa României), Remin Deva și Politehnica Timișoara, fiind selecționată de 28 de ori în echipa națională.

Este o mamă și o bunică fericită și își dedică timpul copiilor de la liceul unde predă ca profesoară de sport și școala de handbal și în ciuda tuturor problemelor de sănătate, nu a renunțat nici o clipă la misiunea ei.

Coșmarul femeii a început în 2015, când, în urma unui control, doctorii din Galați au diagnosticat-o cu otită. Dar cum zilele treceau și boala se agrava, Gabriela a decis să meargă la un spital din București, acolo unde a și aflat crudul adevăr.

Au urmat zeci de controale, RMN, ședințe de radioterapie.

“Am fost la un control și în Turcia, dar mi s-a spus că tumoarea este mică și nu ar prezenta o problemă... Prin intermediul unor prieteni, în vara anului trecut, am ajuns la Piacenza, unde am fost consultată de doctorul de aici care mi-a zis că mă poate opera.

S-a sperat în recuperarea auzului, dar din cauza ședințelor de radioterapie, cohleea a fost afectată ireversibil și din acest motiv, a fost necesar un implat.”, ne-a declarat la o zi de la operație, într-o voce chinuită de boală, Gabriela Artene

Clinica din Piacenza nu a acceptat acoperirea costurilor prin Casa de Asigurari de Sănătate. Și pentru a o salva, o țară întreagă s-a mobilizat. Oameni cu suflet au donat sau au participat la meciurile caritabile organizate de colegele Gabrielei.

„Astăzi am fost vizitată și de un galațean care a aflat de problema mea de la domunul Radu (n.r Radu Nicolae, sindicalist român în Italia), iar duminică a venit o fostă elevă de la liceu”, a adăugat emoționată, handbalista

Din păcate, drama campioanei nu s-a încheiat aici. Medicii i-au descoperit o alta tumoare în zona gâtului. Gabriela va fi externata duminică, dar pentru ca situația să nu se agraveze, trebuie să fie operată în scurt timp și pentru asta are nevoie de noi.

Cine dorește să o ajute, poate să doneze în contul de la Banca Transilvania

Lei: RO91BTRLEURCRT0429824101
euro - RO91 BTRL EURC RT04 2982 4101
SWIFT BTRLRO 22
Numele: Gabriela Artene

Cornelia Crîșmaru

 

 

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia