contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Zboruri importante spre Italia şi Spania suspendate de TAROM şi BlueAir

Compania Națională de Transporturi Aeriene TAROM suspendă în sezonul de vară zborurile cu plecare din Iași către Torino, Madrid și Munchen, dar și Suceava – Torino.

Singurele rute internaționale pe care TAROM le va mai opera de la Iași rămân cele către Tel Aviv și Luton. Ruta Iași – Madrid a fost inaugurată de TAROM în luna iunie a anului 2016 și va fi suspendată din 24 Martie.

Zborurile din Iași către Munchen au fost deja scoase din sistem, iar zborurile din Iași și Suceava către Torino vor fi suspendate, de asemenea, din 23 Martie.

Ruta Suceava – Torino a fost inaugurată în 19 iulie 2017.

TAROM a luat această decizie cel mai probabil din cauza necesității de aeronave pentru zborurile charter pentru care are contracte cu mai mulți turoperatori în perioada sezonului estival. O situație similară s-a întâmplat și anul trecut când TAROM a suspendat ruta Iași – Munchen, invocând lipsa de avioane.

De asemenea, şi compania BlueAir va suspenda zborul Torino-Iași începând cu data de 10 februarie. Ruta a fost inaugurată în luna iunie 2017 și operată cu 2 frecvențe săptămânale.

Pe de altă parte, operatorul low-cost a semnat recent un acord de codeshare cu compania națională Alitalia, anunţă boardingpass.ro.

Compania italiană are are acum propriile sale numere de zbor pe toate rutele operate de Blue Air din Italia către România, către baza sa de la Liverpool și alte destinații servite de aceștia în Italia: Bacău – Bologna, Bacău – Catania, Bacău – Milano Bergamo, Bacău – Roma, Bacău – Torino, București – Catania, București – Florența, București – Milano Linate, București – Napoli, București – Roma, București – Torino, Liverpool – Milano Bergamo, Liverpool – Roma, Iași – Roma.

 

 

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia