contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
   

Drepturile şi obligaţiile personalului român trimis în străinătate, în dezbatere publică

Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul Hotărârii Guvernului pentru completarea art. 1 din Hotărârea Guvernului nr. 518/1995 privind unele drepturi şi obligaţii ale personalului român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar.

Textul proiectului de act normativ este afişat şi poate fi consultat pe pagina de internet a instituţiei www.mai.gov.ro, la secţiunea Transparenţă decizională, precum şi la Centrul de Relaţii cu Publicul al M.A.I., din Piaţa Revoluţiei nr. 1 A, sector 1, Bucureşti.

Propunerile, sugestiile şi opiniile persoanelor interesate pot fi transmise in termen de 10 de zile calendaristice, calculate de la data publicării anunţului, pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, în condiţiile unui fenomen accentuat al migraţiei cetăţenilor români, la nivelul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României se înregistrează o creştere continuă a solicitărilor de eliberare a paşapoartelor simple, anul 2017 aducând, spre exemplu, un plus de aproximativ 30% (prin raportare la perioada similară din 2016), conform datelor existente la nivelul Ministerului Afacerilor Externe.

În notă se arată că a fost identificată ca viabilă soluţia completării Ordonanţei Guvernului nr. 83/2001 cu norme privind posibilitatea desfăşurării, la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României, a activităţilor de primire a cererilor pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice şi a paşapoartelor simple temporare, de către personalul MAI cu atribuţii în domeniu, trimis în misiune temporară în străinătate, din cadrul serviciilor publice comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple şi al Direcţiei generale de paşapoarte, la solicitarea justificată a Ministerului Afacerilor Externe şi care îşi va desfăşura activitatea sub coordonarea personalului diplomatic şi consular de la reprezentanţele respective.

Astfel, pentru acordarea drepturilor cuvenite acestui personal, este necesară completarea Hotărârii Guvernului nr. 518/1995 privind unele drepturi şi obligaţii ale personalului român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar.

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia