REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

MAE: Alți trei cetățeni români - evacuați din insula Saint Martin, afectată de uraganul Irma

Alți trei cetățeni români au fost evacuați, în cursul serii de 11 septembrie, din insula Saint Martin, afectată de trecerea uraganului Irma, numărul total al românilor evacuați din zonele afectate de calamități ajungând la șapte, a informat, marți, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Cei trei români evacuați au ajuns în Santo Domingo, Republica Dominicană.

"În urma demersurilor susținute întreprinse de Celula de Criză a MAE, în seara zilei de 11 septembrie 2017, alți trei cetățeni români au fost evacuați din Insula Saint Maarten/ Saint Martin către Santo Domingo, Republica Dominicană. Acțiunea de evacuare, coordonată de Celula de Criză a MAE, s-a realizat prin intermediul Ambasadei României la Bogota, cu sprijinul Consulatului Onorific al României la Santo Domingo.

În prezent, cetățenii români sunt în siguranță în Republica Dominicană, de unde urmează să își continue călătoria. Misiunile diplomatice și oficiile consulare din statele de tranzit vor oferi asistență pe perioada deplasării către destinație", se precizează în comunicat.

Celula de criză a MAE, prin intermediul Ambasadelor României la Paris, Haga și Londra, menține permanent legătura cu Celulele de Criză ale autorităților celor trei state sub a căror jurisdicție se află principalele teritorii insulare afectate (Insula Saint Martin/Sint Maarten, Insulele Virgine Britanice).

De asemenea, prin ambasadele României la Ankara, Lisabona și Varșovia, Celula de Criză a MAE se coordonează cu autoritățile altor state care se confruntă cu situații similare și care gestionează cazurile propriilor cetățeni aflați în zonele afectate.

MAE dă asigurări că Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (Call Center-ul consular) este în legătură permanentă cu membrii familiilor cetățenilor români aflați în zona afectată, menționând faptul că partea de comunicare cu românii aflați în zonele străbătute de uragan se realizează "cu deosebită dificultate".

Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară următoarelor misiuni diplomatice și oficii consulare.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

  • Subscribe to this user's RSS feed Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

    Recent items

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi