REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

Românii din diaspora, speranța bolnavilor de acasă. Femeia care ajută sute de persoane

Acolo unde statul nu poate, există bunăvoința oamenilor. Adriana Henderson este unul dintre românii din diaspora care ajută benevol bolnavii din ţara natală.

De 16 ani, femeia stabilită în Statele Unite ajută bolnavii de hemofilie din țară, atunci când tratamentul necesar este de negăsit. Prin donații, a reușit să ofere tratamentul vital pentru sute de pacienți din România care suferă de această boală rară, fără să aștepte ceva în schimb.

În urmă cu 16 ani, Adriana Henderson a aflat povestea unui băiețel de 12 ani din România care suferea de hemofilie. A fost şi primul pacient pe care l-a ajutat. Din cauza bolii, copilul nu își putea folosi picioarele şi avea nevoie urgent de o operație - singura şansă la o viață normală. Lipsa factorului de coagulare, adică medicamentul care împiedică sângerările, întâzia intervenția.

„Am zis ok, îți cumpăr eu medicamentul. Când am aflat că ar costa 60.000 de dolari, normal că nu am putut eu personal să vin cu banii și nici nu am putut să îi strâng, dar m-am gândit că poate cineva să îi doneze medicamentul. După foarte multă căutare, am reușit”, spune Adriana Henderson.

De atunci, colaborează cu 10 asociaţii din Statele Unite și reușește să facă rost de tratament pentru bolnavii de hemofilie din România.

„În acești 16 ani am găsit donații de medicamente în valoare de 33 de milioane de dolari”, spune ea.

Femeia nu s-a oprit aici...

(Citeşte tot articolul)

Rate this item
(0 votes)

Cronica neagră

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

  • Subscribe to this user's RSS feed Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

    Recent items

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi