REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

VIDEO. Andreea Păstîrnac: "Modificăm legea finanțărilor nerambursabile pentru diaspora"

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni propune un nou proiect privind regimul acordării finanțărilor nerambursabile pentru diaspora, care prevede posibilitatea de a oferi granturi de finanțare, a declarat ieri, la începutul ședinței Executivului, ministrul Andreea Păstîrnac.

"La 11 ani după adoptarea Legii 321 privind regimul acordării finanțărilor nerambursabile pentru diaspora, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni propune un nou proiect legislativ, mai modern și mai adaptat legislației europene. Noutatea majoră a proiectului este dată de posibilitatea de a oferi granturi de finanțare. În acest mod, fondurile alocate vor putea fi justificate mai puțin birocratic, pe baza atingerii obiectivelor strategice", a afirmat Păstîrnac.

Ea a adăugat că proiectul va cuprinde și posibilitatea stabilirii unor priorități geografice și tematice anuale pentru acordarea finanțării.

"De asemenea, un alt element de noutate îl reprezintă posibilitatea stabilirii de priorități geografice și tematice multianuale pentru acordarea finanțării și sperăm că astfel comunitățile românești care fac eforturi uriașe pentru păstrarea și consolidarea elementelor identitare vor putea deveni un receptacol prioritar al strategiei și al finanțării Guvernului român", a subliniat Păstîrnac.

Rate this item
(0 votes)

Cronica neagră

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

  • Subscribe to this user's RSS feed Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

    Recent items

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi