REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu publicaţia noastră. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

PRIMUL Festival al AFORISMULUI pentru românii de PRETUTINDENI

Românii din afara graniţelor şi din ţară sunt asteptaţi să participe la Festivalul Internaţional al Aforismului pentru românii de pretutindeni.

Dacă sunteţi pasionaţi de aforisme, atunci o să vă bucure vestea că în România, la Tecuci, va fi organizat primul Festival Internaţional al Aforismului pentru românii de pretutindeni. Este vorba despre un nou festival care va avea loc la sediul Fundaţiei Pelin din Tecuci, în primul weekend din octombrie.

Concurenții care doresc să participle trebuie să trimită câte un grupaj de 50 de aforisme şi un micro C.V. (în limba română), până la data de 15 iunie 2017, pe adresa de email al fundaţiei.

Organizatorii anunță că lucrările vor fi publicate în prima antologie a festivalului, care va fi trimisă şi online tuturor participanţilor la concurs. De asemenea, premianţii vor fi invitaţi să participe la festivitatea din 5–7 octombrie 2017, care va avea loc la sediul Fundatiei Pelin din Tecuci, Str. 1 Decembrie 1918, nr. 60 , jud. Galaţi, cazarea şi masa fiind asigurate de organizatori.

La eveniment vor lua parte şi invitaţi de seamă, precum Acad. dr.Naji Naaman, Valeriu Butulescu şi Alina Breje.

Acad. dr. Naji Naaman – Nascut la Harissa (Liban) in 1954, pe 19 mai, este un umanist, scriitor si promotor al culturii, cu mai mult de 75 de titluri, inclunzând câteva opere literare, el este tradus în 43 de limbi și dialecte. Este doctor în drept și decorat de the IOISCW 2014, Membru al Academiei Arabe de Cultură, câștigător al Marelui Premiu Internațional de Poezie 2002, The Premi International Catalunya (2004) , decorat în 2015 de președinte Armeniaei, Serzh Sargsyan.

Valeriu Butulescu – poet, prozator, traducător şi autor de aforisme. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România. A publicat treizeci de volume de eseuri, poezie, teatru, traduceri. O largă popularitate au câştigat aforismele sale, fiind traduse şi publicate în cincizeci de limbi şi apreciate de mari personalităţi şi preşedinţi de state. A scris şi a publicat unsprezece piese de teatru, dintre care opt i-au fost puse în scenă.

Alina Breje – ziaristă, traducătoare literară și scriitoare. A tradus în limba italiană pe unii dintre cei mai cunoscuți scriitori români, motiv pentru care a obţinut Premiul de Excelenţă din partea Ministerului Culturii – pentru promovarea culturii române în străinătate. A reprezentat România la Salonul Internațional de Carte de la Torino (2013). Aforismele sale au fost publicate în diferite antologii din țară și din străinătate. Pentru aforismele sale a primit Premiul de Creativitate la Concursul internaţional de literatură „NAJI NAAMAN”, Liban (2013).

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi