contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

500 de semnături pentru Congres. „Metodologia” DRP mai e în dezbatere publică încă o săptămână

DPPRRP

 Metodologia privind desemnarea delegaţilor la Congresul românilor de Pretutindenimai este în dezbatere publică încă o săptămână.

Acesta poate fi consultată pe site-ul oficial al DRP, iar propunerile și sugestiile pot fi trimise ministerului până la data de 8 august.

Elaborarea finală a metodologiei va fi înaintată spre aprobare Comisiilor pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării ale celor două Camere ale Parlamentului după încheierea dezbaterii publice.

Potrivit propunerii făcute de DRP, pentru obținerea mandatelor de delegați ai Congresului cei interesați vor trimite un dosar care să cuprindă o solicitare de reprezentare a comunităţii româneşti din statul de reşedinţă, precum și o listă cu minimum 500 de susținători din statul respectiv.

Metodologia propusă mai prevede faptul că nu pot candida pentru statutul de delegați funcţionarii publici angajaţi ai statului român care desfăşoară activităţi în străinătate, persoanele care deţin funcţii instituţionale sau colaboratori şi salariaţi ai acestora.

Congresul ar urma să fie organizat cu cel puţin șase luni înainte de desfăşurarea alegerilor parlamentare.

Cheltuielile de organizare şi desfăşurare ale Congresului vor fi asigurate din bugetul Camerei Deputaţilor.

Metodologia legată de organizarea alegerii delegaţilor la Congres Românilor de Pretutindeni a fost lanstă de către Departamentului Publici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni (DRP) în dezbatere publică la data de 9 iulie.

 

Marius Coța

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia