REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu publicaţia noastră. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Vestea aşteptată de toată diaspora. Taxele consulare au fost eliminate! Vezi lista exactă cu serviciile pe care nu trebuie să le mai plăteşti

Românii din diaspora vor scăpa de taxele uriaşe pe care le aveau de suportat la eliberarea sau reînoirea documentelor.

Conform Legii nr. 1 din 2017 o mare parte dintre acte au cost zero, în timp ce pentru paşapoarte se va achita suma de 59 de euro şi respectiv 20 în cazul paşaportului temporar în regim de urgenţă.

Printre documentele care nu presupun nici un cost se enumără, redactarea, autentificarea şi revocarea unui înscris, legalizarea semnăturii traducătorului, legalizarea sigiliului şi semnăturii MAE de pe actele eliberate de autorităţile române, legalizarea unei copii de pe înscrisuri, legalizarea actelor eliberate de autorităţile străine.

Tot de anul acesta nu se va plăti nimic nici pentru declaraţiile necesare pentru trecerea minorilor la frontieră. Nici cei care se vor căsători în afara graniţelor nu vor mai achita nici un leu pentru declaraţia de celibat sau nulla osta al matrimonio.

O altă noutate este şi modalitatea de programare. Astfel, din 16 ianuarie românii din străinătate îşi pot planifica serviciile consulare doar online. Programarea are caracter obligatoriu, iar pentru efectuarea acesteia este necesară creare unui account online pe site-ul www.econsulat.ro.

Legea nr.1 din 2017 a apărut în Monitorul Oficial din 6 ianuarie 2017 şi a intrat în viguare la 1 februarie a.c.

Cornelia Crîşmaru

 

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi