REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu publicaţia noastră. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

PSD şi anunţat candidaţii pentru Diaspora. Listele celor două camere sunt deschise de români din Spania şi R. Moldova

Şi PSD a pregătit listele candidaţilor pentru diaspora la alegerile parlamentare din decembrie.

Pe listă sunt zece candidaţi, şase pentru Camera Deputaţilor şi patru pentru Senat, atât reprezentanţi ai românilor din diaspora, cât şi din Republica Moldova.

Lista de la Camera Deputaţilor este deschisă de un român din Republica Moldova, Veaceslav Şaramet, urmat de Catalin Serbu, Liliana Laban, Smaranda Vornicu Shalit, Boglarka Lilla Debelka şi Stoian Mustaţea Maria.

Pentru Senat lista este alcătuită din Vili Sârbu, reprezentant al PSD diaspora din Spania, de profesie avocat, urmat de Văduva Emil Marian, Schor Armand şi Popescu Daniela Iuliana.

"Toţi sunt oameni tineri, doritori de muncă, cunoscuţi în comunităţile din care provin şi care au arătat de-a lungul vremii că sunt interesaţi de problemele românilor şi că au capacitatea să-i reprezinte. Am căutat să facem o listă echilibrată, în care să promovăm şi femei, avem tineri pe liste, sper ca ei să poată duce mesajul PSD astfel încât tot mai mulţi concetăţeni să ne sprijine şi să ne voteze. Cred că sunt oameni care pot reprezenta interesele comunităţilor din care provin", a adăugat preşedintele PSD diaspora, Angel Tîlvar.

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi