contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Dragnea: "Susțin decizia Guvernului de a lua măsuri pentru ca diaspora să voteze mai ușor"

Liviu Dragnea Liviu Dragnea

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri seara, într-o postare pe pagina sa de socializare, că susține decizia Guvernului de a lua măsuri pentru ca diaspora să voteze mai ușor, informează Agerpres.

"Susțin decizia guvernului de a lua măsuri pentru ca diaspora să voteze mai ușor. Consider, nu numai că este vital ca cei plecați să rămână implicați în viața politică de acasă, dar să le demonstrăm că o numai o guvernare condusă le PSD le poate aduce rudelor rămase aici creșterea nivelului de trai pe care o merită. Am făcut asta între 2012-2015 și suntem pregătiți să o facem din nou. Pe 11 decembrie românii votează pentru o viață mai bună", a afirmat liderul PSD.

Ministerul Afacerilor Externe va putea propune organizarea de secții de votare în diaspora pe lângă cele aferente misiunilor diplomatice, iar românii cu domiciliul sau reședința în străinătate își vor putea exercita preferința electorală la orice secție organizată în afara granițelor, pe liste suplimentare, a afirmat, miercuri, la Palatul Victoria, ministrul delegat pentru relația cu românii de pretutindeni, Maria Ligor.

Potrivit ministrului, având în vedere că data alegerilor parlamentare a fost fixată pentru 11 decembrie, data până la care românii din diaspora se mai pot înscrie în Registrul Electoral pentru votul prin corespondență, așa cum prevede legea, "devine 14 septembrie".

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia