REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

Pliante pentru Diaspora. Graniţele României sunt împânzite cu informaţii despre cum să voteze românii din străinătate

Românii care locuiesc în străinătate pot afla cum și unde pot vota la alegerile parlamentare de la toamnă grație unor pliante care le sunt împărțite în punctele de trecere a frontierei (când intră sau ies din România), atât cele terestre, cât și cele din aeroporturile internaționale, informează ziare.com.

O amplă campanie de informare a fost lansată, pentru ca românii cu domiciliul sau reședința în străinătate să afle despre noile modalități de exercitare a votului în străinătate: votul prin corespondență și votul la secțiile înființate la cererea alegătorilor în localitățile de domiciliu/reședința, arată Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat de presă remis luni Ziare.com.

Ambele modalități presupun înscrierea în Registrul electoral și reprezintă alternative la varianta exercitării votului la secțiile organizate pe lângă sediile ambasadelor și consulatelor.

Pliantul care le oferă informațiile cu privire la votul la alegerile parlamentare se numește, sugestiv, "Alegeri parlamentare-Cum puteți vota în străinătate". În plus, românilor care locuiesc în străinătate, întâlniți la frontieră sau pe aeroport, li se va înmâna și formularul Cererii de înscriere în Registrul electoral.

Aceste materiale informative sunt disponibile pentru cetățenii români din străinătate la sediile misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României. Și pe site-ul MAE, pe pagină de Facebook a instituției, cât și pe site-urile misiunilor diplomatice pot fi găsite aceste informații.

Peste 4.600 de cereri de înscriere în Registrul electoral, validate până luni

Până la 1 august 2016, au fost validate doar 4.616 cereri de înscriere în Registrul electoral depuse de alegătorii români cu domiciliul sau reședința în străinătate, anunța Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) într-un comunicat de presă remis luni Ziare.com.

Dintre acestea, 3.703 menționează opțiunea pentru votul prin corespondență, iar 913 pentru votul în secțiile de votare.

AEP a transmis situația pe țări a cererilor validate venite din partea românilor din străinătate, atât pe cele cu opțiunea pentru votul prin corespondență, cât și cu opțiunea pentru votul în secțiile de votare, mai menţionează ziare.com.

 

Rate this item
(0 votes)

Publicitate

orange.ro

Publicitate

provident.ro%20

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Opinie | Bogdan Hofbauer

De unde vine Ziua Păcălelilor pe 1 aprilie?

Ai făcut atâtea păcăleli de 1 aprilie, ai fost păcălit și tu de atâtea ori, dar fii sincer: știi de…

    GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
     Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
     Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
     R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
       Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi