contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Blaga: "OUG privind votul în Diaspora va intra în dezbatere pe 15 august și va permite înregistarea online în Registrul Electoral"

Vasile Blaga Vasile Blaga

Ordonanța privind votul în Diaspora va intra în dezbatere publică pe 15 august și urmează să fie adoptată de Guvern cu puțin înainte de data de începere a sesiunii parlamentare, a anunțat, joi, copreședintele PNL Vasile Blaga.

"Am avut o discuție cu doamna ministru Ligor privind ordonanța de urgență pe care Guvernul o pregătește pentru a facilita prezența la vot a câtor mai mulți români din Diaspora. Ordonanța de urgență va intra în dezbatere publică în 15 august și în preajma începerii sesiunii parlamentare o să o aprobe în Guvern", a declarat Vasile Blaga într-o conferință de presă la finalul întâlnirii pe care conducerea liberală a avut-o la sediul PNL cu ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor.

Copreședintele PNL a mai adăugat că prin OUG avută în vedere de Guvern "nu se atinge esența legii".

"Ordonanța doar va permite înregistrarea online pentru toți cei care doresc să voteze în Diasporă. MAE o să propună AEP o listă de secții de votare acolo unde la toate scrutinele parlamentare de până acum s-au prezentat români la urne. De asemenea, o altă modificare față de actuala lege vor fi listele suplimentare. În sensul că vor putea vota pe liste suplimentare cetățenii români oriunde în aceste secții, și nu numai la misiunile diplomatice, cum este acum prevăzut în lege", a explicat Blaga.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia