contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Dîncu: Un proiect de OUG privind votul prin corespondență va fi pus în dezbatere, probabil, săptămâna aceasta

Guvernul lucrează la un draft de proiect de ordonanță de urgență privind modificarea legii votului prin corespondență, urmând ca în cursul acestei săptămâni propunerea de modificare a legii să fie introdusă în dezbatere publică, a anunțat, marți, vicepremierul Vasile Dîncu.

"Îmi pare rău că o lege nouă care a fost făcută printr-un anumit consens politic are asemenea deficiențe. Se lucrează la un draft privind o ordonanță de urgență pentru votul prin corespondență și pentru alegerile din diaspora. Se lucrează în acest moment și cred că se va pune în dezbatere publică în foarte scurt timp, probabil că săptămâna asta. Deci, se lucrează în regim de urgență", a declarat Vasile Dîncu la Palatul Parlamentului, unde a participat la Forumul ''Sportul — disciplină cheie pentru dezvoltarea personală''.

Vicepremierul a răspuns astfel întrebat dacă Guvernul are în vedere o ordonanță de urgență privind Legea votului prin corespondență și Legea privind alegerile parlamentare, în sensul de a exista "cel puțin 300 de secții de votare" și "înscrierile în Registrul Electoral să poată fi făcute și online".

Rate this item
(0 votes)

More in this category:

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia