Print this page

Primarul din Spania care sugera ca românii ar trebui împuşcaţi se apără: "Am fost ironic"

Antonio Nogales Antonio Nogales

Antonio Nogales, primarul localităţii Pedrera din sudul Spaniei, care a declarat săptămâna trecută că românii ar trebui împuşcati şi-a cerut scuze, spunând că afirmaţiile sale nu au fost serioase, ci ironice.

„Regret ce am spus, pentru că nu a fost într-un moment bun. Nu a fost bine şi, chiar dacă am fost ironic, în acel caz atât de delicat nu trebuia folosită ironia. În niciun moment nu am crezut aceste lucruri, doar am încercat să aduc o notă ironică în faţa mulţimii adunate acolo... Pentru că asta spunea mulţimea: "Îi împuşcăm, îi agaţăm, îi dăm afară, îi omorâm"”, a declarat Nogales.

În urma tensiunilor existente, o delegaţie din cadrul Ministerului Diasporei a fost trimisă în sprijinul comunităţii româneşti din micuţa localitate spaniolă.

"În discuţiile pe care le-am avut cu autorităţile spaniole a reieşit foarte clar nevoia de atenţie sporită în continuare pentru a evita ca sentimentele să degenereze în cadrul comunităţii, care altfel nu are un istoric confruntraţional care ar putea să ne îngrijoreze din perspectiva relaţiilor interetnice. Aceste autorităţi au reuşit să se mobilizeze bine şi să gestioneze situaţia cu exigenţă, atât faţă de partea română cât şi faţă de cea spaniolă", a afirmat Andrei Luca, director în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni pentru B1.

Reamintim că la sfârşitul săptămânii trecute, un autoturism în care se aflau trei români a lovit o maşină în care se aflau doi spanioli, după care conaţionalii noştri au coborât din maşină şi au sărit la bătaie. Unul dintre spanioli a ajuns la spital, în timp ce românii au fost arestaţi şi în prezent sunt anchetaţi.

Incidentul a stârnit revoltă printre localnici, care au protestat timp de trei zile în faţa primariei din oraş, vandalizând mai multe maşini care aparţineau altor români.

”De ei trebuie să se ocupe judecătorii, nu noi. Cine încalcă legea, trebuie să vadă cum se aplică legea. Dar dacă nu se întâmplă nimic... Ce, parcă mie nu-mi place să văd oameni împușcați? Îmi place! Le-am zis destule, nu mai am ce să le zic!”, au fost vorbele lui Antonio Nogales spuse în faţa celor 500 de localnici adunaţi pentru a protesta faţă de români.

 

 

Rate this item
(0 votes)

Related items