contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Primarul din Spania care sugera ca românii ar trebui împuşcaţi se apără: "Am fost ironic"

Antonio Nogales Antonio Nogales

Antonio Nogales, primarul localităţii Pedrera din sudul Spaniei, care a declarat săptămâna trecută că românii ar trebui împuşcati şi-a cerut scuze, spunând că afirmaţiile sale nu au fost serioase, ci ironice.

„Regret ce am spus, pentru că nu a fost într-un moment bun. Nu a fost bine şi, chiar dacă am fost ironic, în acel caz atât de delicat nu trebuia folosită ironia. În niciun moment nu am crezut aceste lucruri, doar am încercat să aduc o notă ironică în faţa mulţimii adunate acolo... Pentru că asta spunea mulţimea: "Îi împuşcăm, îi agaţăm, îi dăm afară, îi omorâm"”, a declarat Nogales.

În urma tensiunilor existente, o delegaţie din cadrul Ministerului Diasporei a fost trimisă în sprijinul comunităţii româneşti din micuţa localitate spaniolă.

"În discuţiile pe care le-am avut cu autorităţile spaniole a reieşit foarte clar nevoia de atenţie sporită în continuare pentru a evita ca sentimentele să degenereze în cadrul comunităţii, care altfel nu are un istoric confruntraţional care ar putea să ne îngrijoreze din perspectiva relaţiilor interetnice. Aceste autorităţi au reuşit să se mobilizeze bine şi să gestioneze situaţia cu exigenţă, atât faţă de partea română cât şi faţă de cea spaniolă", a afirmat Andrei Luca, director în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni pentru B1.

Reamintim că la sfârşitul săptămânii trecute, un autoturism în care se aflau trei români a lovit o maşină în care se aflau doi spanioli, după care conaţionalii noştri au coborât din maşină şi au sărit la bătaie. Unul dintre spanioli a ajuns la spital, în timp ce românii au fost arestaţi şi în prezent sunt anchetaţi.

Incidentul a stârnit revoltă printre localnici, care au protestat timp de trei zile în faţa primariei din oraş, vandalizând mai multe maşini care aparţineau altor români.

”De ei trebuie să se ocupe judecătorii, nu noi. Cine încalcă legea, trebuie să vadă cum se aplică legea. Dar dacă nu se întâmplă nimic... Ce, parcă mie nu-mi place să văd oameni împușcați? Îmi place! Le-am zis destule, nu mai am ce să le zic!”, au fost vorbele lui Antonio Nogales spuse în faţa celor 500 de localnici adunaţi pentru a protesta faţă de români.

 

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia