contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Primarul localităţii Pedrera, în scandalul bătăii dintre români şi spanioli: "Mi-ar place să văd români împuşcaţi!"

Antonio Nogales, primarul localităţii spaniole Pedrera Antonio Nogales, primarul localităţii spaniole Pedrera

Declaraţie halucinantă a primarului localităţii spaniole Pedrera. Edilul le-ar fi spus localnicilor din oraşul său, nici mai mult, nici mai puţin, că i-ar face placere să-i vadă pe români împuşcaţi.

”De ei trebuie să se ocupe judecătorii, nu noi. Cine încalcă legea, trebuie să vadă cum se aplică legea. Dar dacă nu se întâmplă nimic... Ce, parcă mie nu-mi place să văd oameni împușcați? Îmi place! Le-am zis destule, nu mai am ce să le zic!”, au sunat vorbele lui Antonio Nogales.

Potrivit presei spaniole, declaraţia acestuia ar fi fost făcută în faţa celor peste 500 de localnici, adunaţi în faţa primariei, pentru a protesta faţă de români în scandalul declanşat la sfârşitul săptămânii trecute, când un accident de circulaţie produs în localitatea sa s-a transformat într-o bătaie între pasagerii celor două vehicule implicate.

Atunci, un autoturism în care se aflau trei români au lovit o maşină în care se aflau doi spanioli, după care conaţionalii noştri au coborât din maşină şi au sărit la bătaie. Unul dintre spanioli a ajuns la spital, în timp ce românii au fost arestaţi şi în prezent sunt anchetaţi.

Incidentul a stârnit revoltă printre localnici, care au protestat timp de trei zile în faţa primariei din oraş, vandalizând mai multe maşini care aparţineau altor români.

Declaraţiile primarului din Pedrera n-au rămas, însă, fără ecou în Spania, mai mulţi politicieni cerându-i acestuia demisia.

”Primarul din Pedrera nu mai poate rămâne în funcție nici măcar un minut, din cauza declarațiilor incendiare și iresponsabile. Nu se pot tolera astfel de cuvinte radicale, ale unui reprezentant dintr-o instituție publică”, au declarat reprezentanţii PSOE din Sevilla.

În urma scandalului din micuţa localitate spaniolă, o delegație a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni şi-a anunţat prezenţa la faţa locului.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia