REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

Primarul localităţii Pedrera, în scandalul bătăii dintre români şi spanioli: "Mi-ar place să văd români împuşcaţi!"

Antonio Nogales, primarul localităţii spaniole Pedrera Antonio Nogales, primarul localităţii spaniole Pedrera

Declaraţie halucinantă a primarului localităţii spaniole Pedrera. Edilul le-ar fi spus localnicilor din oraşul său, nici mai mult, nici mai puţin, că i-ar face placere să-i vadă pe români împuşcaţi.

”De ei trebuie să se ocupe judecătorii, nu noi. Cine încalcă legea, trebuie să vadă cum se aplică legea. Dar dacă nu se întâmplă nimic... Ce, parcă mie nu-mi place să văd oameni împușcați? Îmi place! Le-am zis destule, nu mai am ce să le zic!”, au sunat vorbele lui Antonio Nogales.

Potrivit presei spaniole, declaraţia acestuia ar fi fost făcută în faţa celor peste 500 de localnici, adunaţi în faţa primariei, pentru a protesta faţă de români în scandalul declanşat la sfârşitul săptămânii trecute, când un accident de circulaţie produs în localitatea sa s-a transformat într-o bătaie între pasagerii celor două vehicule implicate.

Atunci, un autoturism în care se aflau trei români au lovit o maşină în care se aflau doi spanioli, după care conaţionalii noştri au coborât din maşină şi au sărit la bătaie. Unul dintre spanioli a ajuns la spital, în timp ce românii au fost arestaţi şi în prezent sunt anchetaţi.

Incidentul a stârnit revoltă printre localnici, care au protestat timp de trei zile în faţa primariei din oraş, vandalizând mai multe maşini care aparţineau altor români.

Declaraţiile primarului din Pedrera n-au rămas, însă, fără ecou în Spania, mai mulţi politicieni cerându-i acestuia demisia.

”Primarul din Pedrera nu mai poate rămâne în funcție nici măcar un minut, din cauza declarațiilor incendiare și iresponsabile. Nu se pot tolera astfel de cuvinte radicale, ale unui reprezentant dintr-o instituție publică”, au declarat reprezentanţii PSOE din Sevilla.

În urma scandalului din micuţa localitate spaniolă, o delegație a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni şi-a anunţat prezenţa la faţa locului.

Rate this item
(0 votes)

Publicitate

orange.ro

Publicitate

provident.ro%20

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Opinie | Bogdan Hofbauer

De unde vine Ziua Păcălelilor pe 1 aprilie?

Ai făcut atâtea păcăleli de 1 aprilie, ai fost păcălit și tu de atâtea ori, dar fii sincer: știi de…

    GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
     Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
     Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
     R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
       Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi