contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Violenţe între români şi spanioli la Sevilla. Ministerul Diasporei se va deplasa de urgenţă la faţa locului. De la ce a pornit totul

Un accident rutier petrecut sâmbătă în localitatea spaniolă Pedrera, lângă Sevilla, a dus la tensiuni uriaşe între comunitatea românească şi cea spaniolă.

Trei români au lovit o maşină în care se aflau doi spanioli, după care conaţionalii noştri au coborât şi din maşină şi au sărit la bătaie. Unul dintre spanioli a ajuns la spital, în timp ce românii au fost arestaţi şi în prezent sunt anchetaţi.

Incidentul a stârnit revoltă printre localnici, care au început să spargă şi să răstoarne maşini care aparţineau altor români. Nouă maşini au fost vandalizate şi poliţia a reţinut trei spanioli.

”Spania este o ţară tolerantă. Este prima dată când se întâmplă aşa ceva. Este anormal ca oameni cinstiţi şi harnici, români cinstiţi, să sufere din cauza unor persoane care nu vor să respecte câteva reguli de civilizaţie elementare. Astfel de evenimente fac rău românilor cinstiţi”, a declarat Daniel Ţecu, președintele Federației Asociațiilor de Români din Europa, pentru stirile protv.

Scandalul a intrat rapid şi în vizorul autorităţilor româneşti. O delegație a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP) se va deplasa de urgență la Sevillia pentru a fi aproape de comunitatea de români din teritoriu.

"MRP susține respectarea drepturilor, libertăților și obligațiilor cetățenilor români, în calitatea lor de cetățeni europeni, și îi îndeamnă pe românii din Pedrera să se adreseze autorităților române, în cazul în care au nevoie de asistență", susţin reprezentaţii Ministerului.

Aceştia vor avea întrevederi cu autoritățile locale spaniole pentru a analiza și monitoriza îndeaproape contextul și evoluțiile scandalului, precum și întâliniri cu membrii comunității românești din zonă.

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia