REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

Violenţe între români şi spanioli la Sevilla. Ministerul Diasporei se va deplasa de urgenţă la faţa locului. De la ce a pornit totul

Un accident rutier petrecut sâmbătă în localitatea spaniolă Pedrera, lângă Sevilla, a dus la tensiuni uriaşe între comunitatea românească şi cea spaniolă.

Trei români au lovit o maşină în care se aflau doi spanioli, după care conaţionalii noştri au coborât şi din maşină şi au sărit la bătaie. Unul dintre spanioli a ajuns la spital, în timp ce românii au fost arestaţi şi în prezent sunt anchetaţi.

Incidentul a stârnit revoltă printre localnici, care au început să spargă şi să răstoarne maşini care aparţineau altor români. Nouă maşini au fost vandalizate şi poliţia a reţinut trei spanioli.

”Spania este o ţară tolerantă. Este prima dată când se întâmplă aşa ceva. Este anormal ca oameni cinstiţi şi harnici, români cinstiţi, să sufere din cauza unor persoane care nu vor să respecte câteva reguli de civilizaţie elementare. Astfel de evenimente fac rău românilor cinstiţi”, a declarat Daniel Ţecu, președintele Federației Asociațiilor de Români din Europa, pentru stirile protv.

Scandalul a intrat rapid şi în vizorul autorităţilor româneşti. O delegație a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP) se va deplasa de urgență la Sevillia pentru a fi aproape de comunitatea de români din teritoriu.

"MRP susține respectarea drepturilor, libertăților și obligațiilor cetățenilor români, în calitatea lor de cetățeni europeni, și îi îndeamnă pe românii din Pedrera să se adreseze autorităților române, în cazul în care au nevoie de asistență", susţin reprezentaţii Ministerului.

Aceştia vor avea întrevederi cu autoritățile locale spaniole pentru a analiza și monitoriza îndeaproape contextul și evoluțiile scandalului, precum și întâliniri cu membrii comunității românești din zonă.

 

Rate this item
(0 votes)

Publicitate

orange.ro

Publicitate

provident.ro%20

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Opinie | Bogdan Hofbauer

De unde vine Ziua Păcălelilor pe 1 aprilie?

Ai făcut atâtea păcăleli de 1 aprilie, ai fost păcălit și tu de atâtea ori, dar fii sincer: știi de…

    GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
     Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
     Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
     R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
       Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi