REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

Două filme românești la Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian

Două pelicule românești au fost selectate să participe la Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian, a cărui a LXV-a ediții se va desfășura în perioada 22-30 septembrie.

Este vorba despre lungmetrajele ”Soldații. O poveste din Ferentari” (România, Serbia, Belgia, 2017), în regia Ivanei Mladenovic, și Pororoca (România, Franța, 2017), în regia lui Constantin Popescu.

”Pororoca” va avea premiera în cadrul festivalului în data de 26 septembrie, în vreme ce ”Soldații. O poveste din Ferentari” va avea prima proiecție în data de 27 septembrie.

Prezența celor două filme este susținută de Institutul Cultural Român de la Madrid prin prezența la festival a regizoarei Ivana Mladenovic, a actorilor Bogdan Dumitrache, Adrian Șchiop (autorul cărții Soldații. O poveste din Ferentari, co-scenarist și actor principal), Iulia Lumânare, precum și a producătoarei Ada Solomon.

Pe lângă cele două filme menționate, filmul ”Un om la locul lui / A Decent Man”, în regia lui Hadrin Marcu, participă în secțiunea Glocal in Progress, creată anul acesta. Lungmetrajul se află în fază de postproducție și va fi prezentat unui public de specialiști, format din producători, distribuitori, agenți de vânzare și programatori, care să contribuie la finalizarea filmului și la distribuția internațională.

***

Soldații. O poveste din Ferentari

România, Serbia, Belgia, 119’, 2017

Regie: Ivana Mladenovic, Producător: Ada Solomon (HiFilm), 2017

În rolurile principale: Adrian Șchiop, Vasile Pavel


Sinopsis. Filmul, inspirat din cartea omonimă a scriitorului Adrian Șchiop, spune povestea lui Adi, un antropolog de 40 de ani, părăsit curând de iubita lui, care se mută în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele.Acolo, îl întâlnește pe Alberto, un rom sărac, fost pușcăriaș, care promite să-l ajute să cunoască cântăreți. Destul de repede, cei doi încep o relație, în care Adi îl hrănește pe Alberto cu planuri imposibile de ieșire din sărăcie, iar Alberto pe Adi, cu vorbe dulci bine ticluite. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer și se folosesc unul de altul.

***

Pororoca

România, Franța, 2017

Regie: Constantin Popescu, Producător: Liviu Mărghidan (Scharf Film), 2017

În rolurile principale: Bogdan Dumitrache, Iulia Lumânare

Sinopsis: Cristina și Bogdan Ionescu, un cuplu de treizeci și ceva de ani, duc o viață obișnuită alături de cei doi copii, Maria (5 ani) și Ilie (7 ani).Într-o zi, Bogdan iese cu copiii într-un parc aproape de bloc. După vreo oră, într-un moment de neatenție a lui Bogdan, Maria dispare. După ce caută frenetic prin parc cu ajutorul altor părinți, Bogdan sună la poliție.

 

 

Rate this item
(0 votes)

Publicitate

orange.ro

Publicitate

provident.ro%20

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Opinie | Bogdan Hofbauer

De unde vine Ziua Păcălelilor pe 1 aprilie?

Ai făcut atâtea păcăleli de 1 aprilie, ai fost păcălit și tu de atâtea ori, dar fii sincer: știi de…

    GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
     Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
     Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
     R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
       Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi