Print this page

Tabără culturală la Almeria pentru copiii românilor din Spania și Portugalia

Copii şi tineri din comunitățile românești din Spania și Portugalia vor participa, în perioada 2-7 iulie 2017, la o tabără culturală în localitatea spaniolă Almeria.

Cunoaşterea şi aprofundarea istoriei, tradiţiilor şi obiceiurilor românești, formarea duhovnicească, promovarea spiritualităţii şi drepturilor culturale fundamentale sunt, potrivit organizatorilor, obiectivele acestei tabere.

Etapa de la Almeria este prima dintr-o serie de trei tabere care au loc în perioada 2 iulie - 27 august 2017, în Almeria și Madrid.

Aceste tabere se adresează în special tinerei generaţii, creând o punte spirituală şi culturală între românii din diapora.

Proiectul ,,Tabere de spiritualitate şi cultură românească” a început în anul 2014 şi, datorită succesului pe care l-a avut, sprijinind participanţii în mobilizarea spre o mai bună implicare în viaţa comunităţilor de care aparţin, cât şi conturarea mai clară a valorilor spirituale şi principiilor creştine de viaţă, a continuat atât în anii 2015 și 2016, cât şi anul acesta.

Proiectul este organizat de Episcopia Spaniei şi Portugaliei, în parteneriat cu Asociația "Nepsis Spania" și Institutul "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni (instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni).

 

 

Rate this item
(0 votes)

Related items