contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Tabără culturală la Almeria pentru copiii românilor din Spania și Portugalia

Copii şi tineri din comunitățile românești din Spania și Portugalia vor participa, în perioada 2-7 iulie 2017, la o tabără culturală în localitatea spaniolă Almeria.

Cunoaşterea şi aprofundarea istoriei, tradiţiilor şi obiceiurilor românești, formarea duhovnicească, promovarea spiritualităţii şi drepturilor culturale fundamentale sunt, potrivit organizatorilor, obiectivele acestei tabere.

Etapa de la Almeria este prima dintr-o serie de trei tabere care au loc în perioada 2 iulie - 27 august 2017, în Almeria și Madrid.

Aceste tabere se adresează în special tinerei generaţii, creând o punte spirituală şi culturală între românii din diapora.

Proiectul ,,Tabere de spiritualitate şi cultură românească” a început în anul 2014 şi, datorită succesului pe care l-a avut, sprijinind participanţii în mobilizarea spre o mai bună implicare în viaţa comunităţilor de care aparţin, cât şi conturarea mai clară a valorilor spirituale şi principiilor creştine de viaţă, a continuat atât în anii 2015 și 2016, cât şi anul acesta.

Proiectul este organizat de Episcopia Spaniei şi Portugaliei, în parteneriat cu Asociația "Nepsis Spania" și Institutul "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni (instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni).

 

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia