contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Români exploatați prin muncă în Spania. Garda Civilă a eliberat trei femei și doi bărbați

Cinci români aflati la muncă în Spania au fost eliberați de Garda Civilă în provincia Huesca. Aceștia erau ținuți în conditii insalubre și persecutați. Consulatul României din Zaragoza încă nu a confirmat că ar fi luat legătura cu cei cinci români, a transmite televiziunea română.

Este vorba despre trei femei și doi bărbați care au venit în Spania cu promisiunea unui job în agricultură și trăiau practic sub teroare continuă pentru că intermediarii - o pereche de români - îi amenințaseră cu moartea dacă plecau din casa în care erau cazați.

Operațiunea de salvare a fost declanșată după ce o rudă a sunat la Garda Civilă și a denunțat faptul că există persoane lipsite de libertate undeva în provincia Huesca, mai menţionează sursa citată.

Cu ajutorul unei aplicații mobile, victimele au reușit să transmită locația lor agenților de la Garda Civilă, care au descoperit, în cele din urmă, casa aflată undeva în câmp.

Cei doi români care i-au angajat au fost arestați pentru trafic de persoane în scopul exploatării prin muncă și vor fi cercetați în libertate.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia