contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

Designerul român Tina Olari se alătură luptei împotriva violenței domestice, în Spania

Designerul român Tina Olari, devenită celebră în Spania după ce creațiile sale au fost purtate de către câștigătoarea titlului de Miss World 2015, Mireia Lalaguna, a decis să se implice într-un proiect care vizează lupta împotriva violenței domestice, derulat de o cunoscută actriță spaniolă și prezentatoare TV, Miriam Diaz-Aroca, informează Agerpres.

Proiectul este sprijinit de Asociația femeilor din cinematografie și mediul audio-vizual spaniol, printre ai cărei membri fondatori se numără și actrița sus-menționată.

Stabilită de mai mulți ani la Barcelona, Tina Olari a acceptat propunerea de a deveni designerul oficial al evenimentului ce va fi organizat în data de 13 iunie la Madrid, pentru care va crea o sută de eșarfe pictate manual, de culoare albastră. Eșarfele vor fi purtate de către personalități spaniole din cinematografie și media, în semn de susținere a luptei împotriva violenței conjugale.

Creatoarea de modă născută la Bistrița a declarat pentru AGERPRES că vrea să se alăture acestei cauze și în România, pentru că este important ca femeile să primească ajutorul de care au nevoie.

"Mesajul din partea mea pentru femeia maltratată fizic, mental sau emoțional este: 'Alege-te pe tine! Viața trebuie trăită așa cum meriți să fii: iubită, admirată, respectată și apreciată. Nu-ți fie frică să te îndepărtezi!' Și clar că voi susține și în România aceeași cauză", a spus Tina Olari.

Designerul va folosi acest prilej și pentru a promova ideea de "modă sustenabilă", prietenoasă cu mediul înconjurător, astfel că eșarfele pe care le va crea vor fi realizate din fibre naturale 100%, vopsite fără chimicale.

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia