contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Ziua Limbii Române, sărbătorită de comunitatea românilor din Castellon. „Ajutăm Spania să înțeleagă România!”

„Casa de Rumania” din Castellon a organizat duminică, 28 august, un eveniment cultural, sub auspiciile Zilei Limbii Române, transmite Gazeta Dâmboviţei.

Manifestarea a avut loc la sediul Casei „Castilla la Mancha”, colaborator al evenimentului. Programul a fost prezentat atât în limba română, cât și în limba spaniolă.

Serata culturală a fost deschisă prin interpretarea corală a poeziei „Limba românească” de Gheorghe Sion, urmată de un scurt istoric al originii și evoluției limbii române, realizat de vicepreședintele Institutului, Edgar Breso. acesta împreună cu Mădălina Petcu au oferit publicului o prezentare bilingvă, care sublinia contribuția limbii române la îmbogățirea patrimoniului literaturii universale, urmată de lectura unor fragmente din celebra creație a scriitorului spaniol Miguel de Cervantes Saavedra, „Don Quijote de la Mancha”.

În cadrul programului Cosmina Bucur a recitat poezia „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”, de Mihai Eminescu,Carla Scrobuțiu Todoruț a interpretat la pian o adaptare după celebra melodie „Mulțumesc iubită mamă”, Bianca Florea și Lusia Răduț au interpretat melodiile „Mândru că ești român” și „La oglindă”, de George Coșbuc. Seara s-a încheiat cu interpretarea unor melodii la pian, ale tinerilor artiști, Carla Scrobuțiu Todoruț și Thomas Manuel Istrate.

La eveniment au participat consulii Gheorghe Florea și Angelica-Cristina Marcu, reprezentanţi ai Consulatului României la Castellon de la Plana.

„Institutul Hispano Rumano – Casa de Rumania se află la început de drum. Avem ca punct de pornire dorința arzătoare de a schimba imaginea României în Spania și imbunătătirea vietii cetătenilor de origine româna rezidenti în Castellón de la Plana. Vom încerca, în măsura posibilitătilor, să ajutăm oamenii de cultură si tinerele talente să se facă cunoscute în societatea spaniolă. Avem o cultură bogată și români foarte talentați. Ajutându-i pe ei să se remarce, ajutăm Spania să înțeleagă România”, a declarat pentru Gazeta Dâmboviței Manuel Păduraru, dâmbovițean de origine, președintele Institutului Hispano Rumano (Casa de Rumania), și consilier în cadrul Primăriei din Castellon.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia