contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Românii de pretutindeni sunt aşteptaţi la Marea Adunare Centenară. "Orice-ar zice trădătorii de ţară, Unirea va avea loc, pentru că fraţii trebuie să fie împreună!"

Cea mai mare manifestaţie unionistă de la independenţa Republicii Moldova va avea loc duminică, 25 martie 2018, la ora 12.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Toţi românii de pretutindeni sunt invitaţi la Chişinău pentru a cere autorităţilor de pe ambele maluri ale Prutului reîntregirea neamului românesc.

„E important să ne facem văzuţi, auziţi şi înţeleşi! A venit rândul nostru să facem dreptate şi să înfăptuim Unirea! Pregătim o Declaraţie a Marii Adunări Centenare, care va fi dată citire pe 25 martie în faţa a sute de mii de oameni. Orice ar zice mancurţii şi trădătorii de patrie, unirea va avea loc, pentru că fraţii trebuie să fie împreună. Pe 25 martie vom cere Unire, iar reîntregirea neamului e tot mai aproape”, a declarat Vlad Bileţchi, preşedintele Asociaţiei „UNIREA – ODIP”.

La rândul său, preşedintele Platformei Civice Acţiunea 2012 din România, George Simion, a declarat că pe data de 25 martie trebuie să arătăm întregii lumi că şi pe o parte, şi pe alta a Prutului se doreşte unirea şi va fi înfăptuită în anul 2018.

„Vom veni şi noi din România la Marea Adunare Centenară. Vedem că voci antinaţionale au indus ideea că „vor veni românii să facă manifestaţie la Chişinău”. Vom fi solidari cu tot ceea ce se organizează în Republica Moldova şi toţi trebuie să ştie că Unirea o doresc cetăţenii de pe ambele maluri ale Prutului. Vor participa observatori internaţionali, care vor monitoriza manifestaţia. Totodată, am trimis invitaţie ambasadelor de la Chişinău şi Bucureşti pentru a asista la întrunire”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Civice „Acţiunea 2012”.

Marea Adunare Centenară este organizată de Alianţa pentru Centenar, structură care înglobează asociaţiile unioniste de pe cele două maluri ale Prutului şi din afara graniţelor ţării.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia