contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Un echipaj SMURD a mers în Italia pentru a prelua un pacient

Un echipaj SMURD din R. Molodva a mers în Italia pentru a prelua un pacient moldovean.

Echipajul, din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, a făcut deplasarea în Italia, la Brescia, pentru a prelua şi a aduce în ţară un pacient moldovean. Toată intervenția tur-retur a durat 72 de ore, timp în care au fost încheiate toate procedurile de rigoare.

Solicitarea pentru transport asistat de către un echipaj SMURD a fost făcută de către rudele unei femei, în vârstă de 59 de ani, care suferă de o maladie.

La revenirea în ţară, femeia a fost internată într-un spital de profil din Chişinău, unde va avea parte de îngrijiri medicale ulterioare.

Până în prezent, au fost înregistrate peste 12 astfel de intervenţii SMURD, care transportă şi asistă medical cetăţeni ai RM din alte ţări, pentru a avea parte de îngrijiri medicale ulterioare în ţară.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia