Print this page

Pe 25 martie, la CHIŞINĂU, se va scrie ISTORIE! Va avea loc o Mare Adunare Naţională care va proclama UNIREA cu ROMÂNIA!

Mai multe Asociații unioniste vor organiza la data de 25 martie în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău un miting la care se va semna Declarația de Unire a Republicii Moldova cu România, transmite Romanian Global News.

Manifestarea vine după ce tot mai multe localități și raioane din R. Moldova au semnat declarații de re-unire cu România. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă prezentată de către organizatorii evenimentului.

Ținând cont de faptul că evenimentul este de o anvergură națională, organizatorii au invitat toții cei 101 de deputați din Parlamentul Republicii Moldova, pentru a participa la acest miting destinat semnării Declarației de Unire.

Totodată, în cadrul Marii Adunări, unioniștii vor cere celor două Parlamente de la Chișinău și București să semneze la 27 martie curent, Declarația de Unire în Legislative, și să recunoască Actul de întregire a Basarabiei cu România din 27 martie 1918.

Marea Adunare Națională va începe cu un marș, care va porni din toate orașele României, terminându-se în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău.

La eveniment se vor semna trei documente:

- Declarația Marii Adunări Naționale de reîntregire a țării prin recunoașterea Actului de Unire a Basarabiei cu România din 27 martie 1918, ca fiind un act oficial, care să intre în vigoare în prezent

- O cerere adresată celor două Parlamente ale României și Republicii Moldova, prin care să convoace o ședință comună unde vor semna această declarație

- O hotărâre prin care, Marea Adunare Generală, va împuternici o delegație, compusă din primari, consilieri locali, care au votat declarația de reîntregire a țării și reprezentanți ai societății civile, care la 26 martie să se prezinte la Parlamentul Moldovei și la Ambasada României, pentru a le înmâna aceste documente semnate și să participe la ședința comună a Parlamentelor din 27 martie.

Reamintim că până în prezent 103 de localități din Republica Moldova au semnat declarația de unire simbolică, adică circa un milion două sute de mii de cetățeni.

Un mesaj video al președintelui Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, a devenit viral pe internet la doar câteva ore de la publicarea acestuia pe profilul său de Facebook. George Simion face apel către toți românii, îndemnându-i să vină la data de 25 martie, ora 12:00, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, pentru a marca cei 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Rate this item
(0 votes)