contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Zece localităţi din R. Moldova au semnat DECLARAȚIA de UNIRE cu România

După localitățile Parcova din raionul Edineț, Ulmu, Bardar, Ruseștii Noi, Puhoi și Văsieni, toate din raionul Ialoveni, Feștelița din Ștefan Vodă, Opaci din Căușeni şi Gotești din raionul Cantemir, localitatea Săseni din raionul Călărași este a zecea din R. Moldova care a semnat Declarația de Unire cu România.

„În restabilirea dreptului istoric, dorită de decenii de românii basarabeni în general și cetățenii comunei Săseni, în particular, de a trăi laolaltă cu frații de peste Prut, continuând tradițiile și datinile românești pentru conviețuirea frățească a neamului românesc, declară UNIREA imediată și necondiționată cu patria-mamă – România”, se arată în declarația de Unirea semnată de consilierii locali și primarul comunei Săseni, raionul Călărași.

Declarația de Unire a fost semnată și de preoții din satul Săseni și satul Bahu.

În replică, Igor Dodon, preşedintele pro-rus al R. Moldova, a solicitat convocarea Consiliului Superior de Securitate și tragerea la răspundere a aleșilor locali de către SIS și MAI.

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia