REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu publicaţia noastră. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

FOTO & VIDEO. Moldovenii din Bologna au ieşit în stradă pentru a cere invalidarea alegerilor

FOTO & VIDEO. Moldovenii din Bologna au ieşit în stradă pentru a cere invalidarea alegerilor Foto: Cornelia Crîşmaru

Aproximativ 300 de moldoveni s-au adunat astăzi în Piața VIII Agosto din centrul Bolognei pentru a protesta față de modul în care au fost organizate alegerile prezidențiale din 13 noiembrie.

Moldoveni de toate vârstele au scandat preţ de două ore mesaje precum: Diaspora de foc nu se teme; Diaspora cere dreptul la vot; Moldova trezeştete, nu te lăsa pradă hoţilor!, Jos Corupţia, Diaspora Contează!; Moldoveni să ne unim, vrem acasă să trăim!

"Am reuşit să votez pentru că am făcut parte din comisie şi am votat de dimineaţă, deşi nu toţi colegii de la secţia au facut-o. Secţia de la Bologna a fost deschisă până la ora 21.00, dar de la 17.00 nu au mai fost buletine de vot. Astăzi vrem să transmitem celor de acasă şi celor de la guvernare să ţină cont de toate protestele noastre, de faptul că într-adevăr ni s-a încălcat dreptul la vot, că ni s-au fraudat alegerile şi să ştie că diaspora este unită şi că într-o zi ne vom lua ţara înapoi", a declarat Ana Păun, originară din Chişinău, care locuieşte de 12 ani la Bologna.

Molvodenii au mai solicitat invalidarea alegerilor, repetarea turului de scrutin precum şi destituirea Alinei Russu, preşedinta Comisiei Electorale Centrale.

Tot duminică, au mai fost organizate proteste şi flashmob-urile în mai multe orașe din Italia şi din afară, Mestre, Treviso, Padova, Roma, Bolzano, Milano, Torino și Trento, în Spania, în Barcelona și Madrid; în Marea Britanie, la Londra; la Dublin, în Irlanda; la Bonn și Berlin, în Germania; la Bruxelles, în Belgia; la Paris, în Franța; la Suceava, Cluj-Napoca și București, în România; la Horsens și Copenhaga, în Danemarca; în capitala statului Luxemburg; în Amsterdam, în Olanda, și la Geneva, în Elveția.

Cornelia Crîşmaru

 

Rate this item
(2 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi