REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

FOTO & VIDEO. Moldovenii din Bologna au ieşit în stradă pentru a cere invalidarea alegerilor

FOTO & VIDEO. Moldovenii din Bologna au ieşit în stradă pentru a cere invalidarea alegerilor Foto: Cornelia Crîşmaru

Aproximativ 300 de moldoveni s-au adunat astăzi în Piața VIII Agosto din centrul Bolognei pentru a protesta față de modul în care au fost organizate alegerile prezidențiale din 13 noiembrie.

Moldoveni de toate vârstele au scandat preţ de două ore mesaje precum: Diaspora de foc nu se teme; Diaspora cere dreptul la vot; Moldova trezeştete, nu te lăsa pradă hoţilor!, Jos Corupţia, Diaspora Contează!; Moldoveni să ne unim, vrem acasă să trăim!

"Am reuşit să votez pentru că am făcut parte din comisie şi am votat de dimineaţă, deşi nu toţi colegii de la secţia au facut-o. Secţia de la Bologna a fost deschisă până la ora 21.00, dar de la 17.00 nu au mai fost buletine de vot. Astăzi vrem să transmitem celor de acasă şi celor de la guvernare să ţină cont de toate protestele noastre, de faptul că într-adevăr ni s-a încălcat dreptul la vot, că ni s-au fraudat alegerile şi să ştie că diaspora este unită şi că într-o zi ne vom lua ţara înapoi", a declarat Ana Păun, originară din Chişinău, care locuieşte de 12 ani la Bologna.

Molvodenii au mai solicitat invalidarea alegerilor, repetarea turului de scrutin precum şi destituirea Alinei Russu, preşedinta Comisiei Electorale Centrale.

Tot duminică, au mai fost organizate proteste şi flashmob-urile în mai multe orașe din Italia şi din afară, Mestre, Treviso, Padova, Roma, Bolzano, Milano, Torino și Trento, în Spania, în Barcelona și Madrid; în Marea Britanie, la Londra; la Dublin, în Irlanda; la Bonn și Berlin, în Germania; la Bruxelles, în Belgia; la Paris, în Franța; la Suceava, Cluj-Napoca și București, în România; la Horsens și Copenhaga, în Danemarca; în capitala statului Luxemburg; în Amsterdam, în Olanda, și la Geneva, în Elveția.

Cornelia Crîşmaru

 

Rate this item
(2 votes)

Publicitate

orange.ro

Publicitate

provident.ro%20

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Opinie | Bogdan Hofbauer

De unde vine Ziua Păcălelilor pe 1 aprilie?

Ai făcut atâtea păcăleli de 1 aprilie, ai fost păcălit și tu de atâtea ori, dar fii sincer: știi de…

    GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
     Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
     Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
     R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
       Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi